Sarıyer’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları Sarıyer Merkez’de bulunan Atatürk Anıtı önünde kutlandı.


gaziler günüCumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin 94. yılı ve Gaziler Günü, Sarıyer Meydanı Atatürk Anıtı yapılan törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

"Gazi Çanakkale’dir, Sakarya’dır, Kore’dir"


Törende  Muharip Gaziler adına konuşma yapan İsmail Kaya, “Gazilerin vatan uğruna özgürlüğü seçip, onu elde etmek için hayatlarını ortaya koyanlardır” diyerek, şunları söyledi: “Gazi Çanakkale’dir, Sakarya’dır, Kore’dir, Kıbrıs’tır, Gazi Mustafa Kemal’dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet’tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır.”

Törene yoğun ilgi


Törene, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  askeri erkan, Sarıyer İlçe Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sarıyer Muharip Gaziler Derneği,  Siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, gazi aileleri ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

gaziler günü