Sarıyer Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte Sarıyer’de yaşayan gaziler ve şehit aileleri bir araya geldiler.


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Sarıyer Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri ve Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri, polis ve asker şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Gelibolu Yarımadası’nda eşsiz bir destanla adlarını tarihe yazdıran Çanakkale Şehitleri için düzenlenen anma programı kapsamında verilen yemekte konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bizim bu günlere gelmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülke için canını esirgemeden ortaya koyan tüm şehitlerimizi anıyorum. Biz arada köprü vazifesi görüyoruz. Bu geçişin kıymetini bilerek, bir sonra ki döneme aktarabilme şerefi ve gururu içindeyiz. Vatan uğruna canını veren bütün şehitlerimizi yad ediyorum” dedi.

“Türk devleti için şanlı bir sayfa”


Türk devleti için şanlı bir sayfanın yüzüncü yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Dünya savaş tarihinin belki de en kanlı mücadelesinin verildiği Çanakkale’de devlet için, toprak için, bayrak için, ezan için canlarını feda etmişlerdir. Sarıyer’de 59 gazimiz, 25 şehit ailemiz var. Her zaman onların yanlarındayız” şeklinde konuştu.