İstanbul’un Sarıyer’e bağlı sayfiye yerlerinden 100 haneli Garipçe köyünde Ayhan Aslan isimli vatandaş Köy muhtarı Feridun Berber’e kızarak Köyiçi Caddesi’nin bir bölümünü tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle kapatmıştı. Aslan’a, muhtardan karşı atak geldi.


Muhtar, Aslan’ı Sarıyer Kaymakamlığı’na şikayet ederek, kapatılan yolun açılmasını istedi. Yapılan incelemelerin ardından yol kapatmanın işgal olduğuna karar veren kaymakamlık, yolun derhal açılması yönünde talimat verdi. Harekete geçen zabıta ekipleri dün iki minübüs Jandarma eriyle birlikte balıkçı ağlarıyla kapatılan yolu açmak için saat 14.00 sularında Garipçe’ye geldi.


Olay çıkmadan açıldı ama…


Karşılarında zabıta ve jandarmaları gören tapu sahibi köylüler, yaşanan duruma tepki göstererek, kaymakamlık yetkilisi Hasan Altundağ ile tartıştılar. Araya giren jandarma komutanları ve aile büyükleri sayesinde iş tatlıya bağlanarak ağlarla kapatılan yol, olay çıkmadan açıldı. Zabıta ve jandarma ekiplerinin gitmesinden sonra Karadeniz kökenli tapu sahipleri açılan yolu yeniden balıkçı ağlarıyla ulaşıma kapadı.