Zekeriyaköy’de Siyahkalem tarafından, 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen KÖY projesi, bu yıl 81.’si düzenlenen Galatasaray Lisesi Mezunları Pilav Günü’nde Galatasaray camiasının yanındaydı.


1934 yılından itibaren geleneksel hale gelen Galatasaray Pilav Günü’ne bu yıl Siyahkalem’in KÖY Projesi sponsor oldu.   Pazar günü gerçekleşen Pilav Günü’ne Galatasaray Mezunlarına özel avantajlar sunan bir stantla katılarak 4 yıldızlı keki kesen Siyahkalem’in CFO’su İbrahim Kahraman, “Ülkemizin en köklü ve en değerli eğitim kurumlarından Galatasaray Lisesi’nin Pilav Günü, bu yıl Galatasaray’ın 20. Şampiyonluğu ve 4. Yıldızı alması ile birlikte daha da özel bir anlam kazandı bizler için” dedi.

KÖY projesi


3Dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlanan KÖY’de 5 ayrı konut tipi bulunuyor.

Kent merkezine oldukça yakın bir lokasyonda, unutulmaya yüz tutmuş doğal bir yaşam tarzı sunan KÖY’de 264 bin metrakelik bir yeşil alan yer alıyor.

KÖY ayrıca, 1.600 m2 otopark, 1.600 m2 kapalı spor alanı ve 400 m2’lik kafeterya alanının yanı sıra 2 tenis kortu, 4 basketbol sahası ve 3 adet açık yüzme havuzu ve bir koşu parkuru ile konfor ve doğal yaşamı içi içe sunuyor. 80 m2 ile 204 m2 arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi, 194 m2 ile 266 m2 arasında değişen büyüklüklerde 584 adet çift dubleksin yer aldığı KÖY’de 181 m2 ile 199 m2 aralığında 74 sıra ev bulunuyor. Projede büyüklükleri 400 m2 olan ikiz villa sayısı 68, 461 m2’lik müstakil villa sayısı ise 21 adetle sınırlı.

KÖY’ün çarşısı


ÇARŞIKÖY projesinde, 15 bin metrekareye sahip, uluslararası markaların yanı sıra yöreye özgü farklı damak tatlarına uygun restoranlar, kafeler, süpermarket, veteriner, organik pazarın yanı sıra sinema salonlarının da bulunduğu açık bir çarşı yer alıyor.

Akıllı evler


2Akıllı ev otomasyon sistemine sahip olan Köy evleri, hayatı kolaylaştıran birçok detay ve konfor sunuyor. Konut sahipleri gerektiğinde, otomatik programlanabilir özelliği ile aydınlatmayı ve ısıtmayı uzaktan kontrol edebiliyor. 24 saat güvenlik sistemi, kameralı izleme sistemleri, itfaiyeye bağlı yangın alarm sistemi ve herhangi bir kaçak durumunda kendini kapatabilen doğalgaz alarm sistemi ile de güven dolu bir hayat vaat ediyor.

Ulaşım


3.köprü ve 3. havalimanına yakın olan KÖY Projesi,  Maslak’a 20 dakika, Hacıosman Metro İstasyonu’da 12 dakika,  Sarıyer İDO’ya 10 dakika mesafede yer alıyor.

 LEED Yerleşkesi sertifikası


Türkiye’de bir ilke imza atarak LEED NEIGHBORHOOD sertifikası alan KÖY’de“ailelerin temel ihtiyaçlarını yerleşim içerisinde yürüme mesafesinde giderilebilmesi”, “ekolojik düzenin bozulmaması için ışık kirliliğini azaltıcı gece aydınlatması”,  “ekolojik özelliklerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik peyzaj tasarımı”, “insan sağlığına zararlı etkisi olan inşaat malzemelerinin kullanılmaması”, “alerjik veya kanserojen malzemelerin yasaklanması”, “inşaat sürecinde çevreci kalite kontrol önlemlerinin uygulanarak çevresel bozulmanın ve kullanım sürecinde ortaya çıkacak insan sağlığına zararlı problemlerin minimumda tutulması” gibi kriterler yerine getirildi.