Dün toprağa verilen Yeşilçam’ın usta ismi Fikret Hakan’ın ölümüyle ilgili olarak ortaya farklı bir iddia atıldı. İddianın sahibi olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay oldu. Akay, ‘Fikret Hakan’ın ölüm sebebi akciğer kanseri değil’ diyerek, boğazına kaçan balgamdan dolayı nefessiz kaldığını, bu sebepten dolayı hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Akay, Hakan’ın manevi kızı olan Nursel Eroğlu ile birlikte oyuncu Salih Güney’le telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmeyi kaleme alan sanatçı, Hakan’ın akciğer kanserinden ölmediği iddiasını ortaya attı.



AKCİĞERLERİNDEKİ LEKE LAZERLE YOK EDİLMİŞ

Konuyla ilgili olarak ortaya attığı iddiayı Facebook adresinden yayınlayan sanatçı, detaylı bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımında Fikret Hakan ile Mayıs’ta hastaneye yatırılmadan kısa ir süre önce telefonda görüştüğünü aktaran Akay, bugün de yakın arkadaşı olan ve Fikret Hakan’ın da manevi kızım dediği Nursel Eroğlu ve Salih Güney’le görüştüğünü aktardı. Verdiği bilgiye göre de Nursel Akay’a Fikret Hakan’ın akciğer kanseri olmadığını iletti. Doktorların bu teşhisi koymadığını aktaran Nursel, Akciğerde lekenin bulunduğunu, onun da lazer aracılığıyla yok edildiğini belirtti.

BALGAM NEFESSİZ BIRAKTI

Akay’ın yazdıklarına göre, usta sanatçı Fikret Hakan, 21 Mayıs tarihinde evde yere düştü ve Nursel’e telefon açtı. Nursel de Bodrum’dan toparlanarak kalktı ve ambulans çağırdı. Fikret Hakan da Kartal Araştırma Hastanesi’nde görevli yakın arkadaşı görev yaptığı için orayı tercih etti. Tahlillerinde de bir problem çıkmadı. Ateşi olduğu için de hastaneye yatırıldı. Bu kapsamda da geçtiğimiz Cuma günü taburcu edildi. Pazartesi günü de eşiyle kontrol amaçlı olarak hastaneye gitti. Ancak burada balgam sebebiyle nefesi tıkandı. Yapılan müdahaleye rağmen de kurtarılamadı. Akay, konuyla ilgili paylaşımını ‘Nur içinde yatsın inşallah’ sözleriyle tamamladı.

Türk sinemasına damga vuran sanatçı Fikret Hakan, geçtiğimiz gün hayatını kaybetmiş, dün de İstanbul'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti. Sayısız filmde rol alan ve Yeşilçam'ın unutulmazları arasına giren Hakan'ın cenaze töreninde ise büyük bir vefasızlık örneği sergilenmişti. İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törende koltukların boş kalması büyük bir üzüntüye sebep olmuş, dev çınarın bunu hak etmediği yorumlarının yapılmasına yol açmıştı.