Rumelifeneri’nde alt yapı sorunu bir türlü çözülmüyor. Kurulduğu tarihten bu yana alt yapısı değişmeyen bölgede boruların eskimesi ve alt yapının yetersiz oluşu nedeniyle sık fosseptik borularında patlamalar meydana geliyor.


Rumelifeneri’nin birçok sokağında meydana gelen kanalizasyon patlamaları çevreye hastalıklar yayıyor.rumelifeneri Mikroplu sudan rahatsız olan mahalleli ise, duruma tepki gösterdi. Defalarca İSKİ’ye başvuru yapılmasına rağmen sorun çözülmedi. Vatandaşlar,  Alt yapının değişmesi gerektiğini ama her hangi bir çalışmanın yapılmadığını belirtti.

Vatandaşlar: Derhal çözüm bulunsun


Yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptıklarını ancak kendilerine geri dönüş yapılmadığını belirten mahalle halkı; ”Çocuklarımız burada oynuyor, hayvanlarımız burada otluyor, kanalizasyonun patlaması mahalleyi olumsuz etkiliyor. Gerekli kurumlara başvuru yaptık. Ancak kimse bize geri dönmedi. Daha öncede üst mahallelerden gelen kanalizasyonun patlaması bizi olumsuz yönde etkiledi. Orası 1 senedir yapılmayı bekliyor. Açıkta olduğu için artık bataklığa döndü. Yapılmadığı için doğrudan denize akıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi.