Sarıyer Belediye Meclis toplantısı 2016 Ocak ayı ilk oturumunda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fatik Eker, Çayırbaşı’nda yapımı devam eden Sarıyer Devlet Hastanesi’nin açılışının gecikmesini sorarak, “Eğer siz yapamıyorsanız Sarıyer Belediyesi’ne devredin, 1 yıl içinde açarız” dedi.


hastane

2013 yılında başlanan ve önce 2014 sonra 2015 yılında bitirileceği sözü verilen ve hala hizmete açılmayan Çayırbaşı’nda yapımı devam eden Sarıyer Devlet Hastanesi’ni CHP’li Meclis Üyesi Fatik Eker tarafından meclise taşındı. Sarıyer Belediye Meclis toplantısında konuyu Ak Parti grubuna aktaran Fatik Eker,  Türkiye’de ve Sarıyer’de yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekerek, hem de hastane inşaatının söz verilmesine rağmen neden hala bitirilmediğini sordu.

Eker: Sağlık alanında dibe vurduk


Sağlık alanında yaşanan olumsuzluklara değinen Eker,Tüm ülkede olduğu gibi Sarıyer’de de sağlık sorunları ciddi bir boyuta ulaşmış ve Sarıyer’deki mevcut hastaneler ihtiyaca cevap vermiyorken bu hastanenin önemi daha da artmakta ve bir an önce bitmesi önemsenmektedir. Sarıyerliler tarafından ne zaman biteceği merak edilmektedir” dedi.

Eker’den Sağlık Bakanlığı’na çağrı


Fatik Eker, Ak parti grubuna yönelerek, “Ak Parti grubuna birkaç soru sormak istiyorum”  şu ifadeleri kullandı: “Ben bir eczacı olarak AKP’li meclis üyeleri nezdinde AKP’li Sağlık Bakanlığına ve hükümetine soruyorum. Sağlıkta iyileştirme yaptığını söyleyen bir hükümet hala bir hastane inşaatını söz verdiği sürede bitirememiştir, ne zamanda biteceği belli olmayan bu hastane inşaatını hangi tarihte hizmete sokmayı planlamaktasınız? İnşaatı bitmeyen bu hastane yapımı ve içinde barındırdığı anlayış iyileştirme yaptığınızı söylediğiniz sağlık politikanızın hangi aşamasıdır? Devlet Hastanesi inşaatı söz verilen 2014 ve ikinci kez sözü verilen 2015 yılında bitmemiştir.”

Eker: Sarıyer Belediyesi’ne verin, biz yaparız


Hastanenin bitirilemeyeceğini belirten Eker,İşte size Sarıyer halkı ve halkın sağlık sorunları için önerim: Eğer bu hastane inşaatı tarafınızdan hala bitirilemeyecek ve en kısa zamanda hizmete giremeyecekse, Sarıyer Belediyesine devredin.  Şükrü Genç’in başkanlığında Sarıyer Belediyesi olarak halkın sağlık sorununa derman olacak bu hastane inşaatını en kısa zamanda bitirip sağlık bakanlığına devrederek hizmete girmesine katkı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.