Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa'yı hedef alan çirkin sözlerine tepkiler sürüyor. Fahrettin Paşa, vatandaşlar tarafından Sarıyer Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Zayed, Medine Müdafii olan General Fahrettin Paşa'yı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milletini hedef alan bir mesaj paylaşmıştı. Esenler Belediyesi de bakana sert tepki gösterdi. Düzenlenen programla Fahrettin Paşa, Sarıyer Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Esenler'de eğitim gören öğrenciler, Türk bayraklarıyla mezarlığa geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı mezarlıkta, dualar edildi.

"ECDADIMIZIN YOLUNDA OLACAĞIMIZI İFADE İÇİN BURADAYIZ"


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, burada bir konuşma yaptı. Zayed'i zavallı olarak niteleyen Göksu, "Söylediği sözleri iade etmek, ecdadımızın yolunda olacağımızı ifade için burada bulunuyoruz. Fahrettin Paşa tam 2 yıl 7 ay boyunca Hazreti Peygamber (sav)'in kabrini korumuş, İngiliz kuşatmasının karşısında çarpışıp onun ravzasını korumak için nöbet tutmuştur" dedi. Onun ruh ve heyecanının gençlerde sönmeyeceğini kaydeden Göksu, "O zavallı bilmeli ki, petrolü bir gün sona erecek. Ancak biz millet olarak her zaman yaşamaya ve mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.