Eyüp’te tüm ilçe genelinde havai elektrik hatları yer altına alınıyor. Aydınlatma direkleri de aynı çalışma çerçevesinde yenilenmeye devam ediyor.

Defterdar, Nişanca, İslambey, Düğmeciler ve Topçular'daki havai hatların yer altına alınması çalışmaları tamamlandı. Rami Yeni Mahalle, Eyüp Merkez ve Cuma mahallelerinde ise kısa bir süre içerisinde çalışma tamamlanmış olacak. İmbat Sokak, Canan Sokak, Erguvan Sokak, Meltem Sokak ve Volkan sokak Caddesi’ndeki çalışmalar ise sürüyor. Çalışmalar dahilinde, orta gerilim hattı olan havai hatlar iptal edilip yer altına taşınıyor. Böylelikle modernize edilen hatlar sayesinde görüntü kirliliğinin de önüne geçiliyor. Böylece olumsuz hava koşullarında meydana gelen arızaların da en aza indirilmesi planlanıyor. 2017 yılı sonunda toplamda 26,5 kilometre hattın yenilenmesi bekleniyor.

ELEKTRİK DİREKLERİNDE YENİLEME ÇALIŞMASI


Bunlarla birlikte elektrik direklerinde de yenileme çalışması yapılıyor. Cadde ve sokakların aydınlatmasını sağlayan bu direkler, yenileri ile değiştiriliyor. Yeni direklerin estetik görüntüsü, görüntü kirliliğini de önlüyor. Modern elektrik direklerinin konulması ile ilçenin aydınlatma sorununun çözümüne de katkı sağlanmış olacak.