Özel Mürüvvet Evyap Okulları mezunu Furkan Korkmaz, Spor Toto All Star 2016´da Türkiye Smaç Şampiyonu oldu.


 

evyapTürkiye Basketbol Fedarasyonu´nun düzenlediği All Star 2016´da mücadele eden Özel Mürüvvet Evyap Koleji mezunu genç yıldız Furkan Korkmaz, ilk turdaki ilk smacında 48, ikinci smacında 50 tam puan alarak toplam 98 puan ile finale yükseldi.

Basketbol Süper Ligi'ndeki yıldızların düellosuna sahne olan “İstanbul All-Star 2016” Ülker Sports Arena’da gerçekleşti. Anadolu Efes’in yıldızı Furkan Korkmaz, All Star’a damga vurdu. Smaç yarışmasının finalinde takım arkadaşı Cedi’nin yardımıyla Yıldız Savaşları mizanseni sahneleyen milli basketbolcu gönülleri fethetti. Spor Toto All Star 2016’nın en renkli görüntüleri yine smaç yarışmasında ortaya çıktı, ancak bu sezon Furkan Korkmaz’ın sergilediği muhteşem performans, heyecanı daha da arttırdı. Sony Xperia Smaç Yarışması için çok iyi hazırlandığını belli eden A Milli Takım ve Anadolu Efes’in genç yıldızı, ilk smacında ülkemizde Fenerbahçe ve Efes formaları giyen, lacivert-beyazlı ekibin Koraç Kupası şampiyonu kadrosunda da yer alan ancak genç yaşta hayata veda eden Conrad Mc Rae formasıyla çıktı.

Furkan Korkmaz, adını finale yazdırdı


Ardından ikinci smacı için Banvit’in genç yıldızı Tolga Geçim’den yardım alan ve ünlü gurme-şef Arda Türkmen ile Merve Toy’un bulunduğu yemek masasının üzerinden potaya uçan Furkan Korkmaz, adını finale yazdırdı. Beşiktaş Somo Japan’dan Randy Culpepper, Muratbey Uşak Sportif’ten Khem Birch ve Galatasaray Odeabank’tan Joey Dorsey ilk iki smaç sonunda elenirken, finalde Furkan’ın karşısına geçtiğimiz yılın şampiyonu Pınar Karşıyaka’dan Kenny Gabriel çıktı.

Evyap Okulları’nı gururlandıran başarı


evyap okullarıFinalde Star Wars müziği eşliğinde Darth Vader olarak sahaya giren Furkan’a takım arkadaşı Cedi Osman da Jedi pelerini ile yardım etti, asist yaptı. Muhteşem gösteri, Furkan’ın etkileyici smacının ardından Furkan’ın ‘forcechoke’ boğma hareketi ile Cedi Osman’ı yere sermesiyle tamamlandı. Furkan finaldeki şovuyla 99 puan alırken, Gabriel 89 puanda kaldı.

Genç yıldız sadece atletik özellikleriyle değil, hazırladığı gösteriler ile smaç yarışmalarında çıtayı çok yükseğe koyarken, gelecek yıllarda yapılacak All Star şölenlerine de katkı sağladı.