Sarıyer’in güzide eğitim kurumlarından Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, örnek bir davranış ile şehit ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.


 

Bülten_Görsel 2Öğrenciler, geçtiğimiz aylarda Şırnak Cizre'de yapılan operasyonda şehit düşen Bordo bereli Üsteğmen Uğur Taşçı'nın baba evine taziye ziyareti yaptı. Taziye sonrası Yeniköy şehitliğinde Uğur Taşçı'nın kabrini de ziyaret eden Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi öğrencileri, ailenin acısını yakından paylaştı. Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın annesi Emel Taşçı ve babası Mehmet Taşçı, ziyaretten duydukları memnuniyeti her bir öğrenciye evlatlarına sarılır gibi sarılarak gösterip teşekkür etti.

Tok: Şehitlerimize sahip çıkacağız


Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın Yeniköy Mezarlığındaki kabri başında öğrencilerine kısa bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Tarih Öğretmeni Ekrem Tok; " Bu gök kubbenin altında, bu al bayrağın gölgesinde, aldığımız her nefeste, şehitlerimize vefa borcumuz vardır. Biz bu cennet vatanda huzur içinde yaşayabilelim diye ömürlerinin baharında kara toprağın bağrına uzanan,  can veren şehitlerimize minnet borcumuz vardır. Unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimize sahip çıkacağız. Ülkemizin birçok ilçesinde şehitlerimiz var. Öğrencilerimizi şehitlerimize, şehitliklerimize götürmeli ve millet ruhunu en güzel şekilde yeni kuşaklara bu gibi vesileler ile aktarmalıyız " dedi.

Muhtar Öztürk’ten öğrencilere teşekkür


Ferahevler Mahallesi Muhtarı Turan Öztürk, Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi öğrencilerini gösterdikleri bu ince davranıştan dolayı kutladı. Böyle duyarlılıkların örnek olması ve yayılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bülten_Görsel 3