Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan Şenlikleri İstinye Tersane alanında yapılan etkinlik İstinye esnafının işlerine direk etti. Özellikle iftar sonrası gerçekleşen etkinliklere katılan vatandaş esnaftan alış veriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.


Sarıyer’in değişik noktalarında hizmet veren esnaf özellikle de Ramazan ayı nedeniyle işlerinin durgunluğundan şikayetçi olurken İstinye esnafının yüzü gülüyor. Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan Şenlikleri İstinye Tersane Alanı’nda düzenlenen etkinlikler nedeniyle esnafın işlerinde yoğunluk yaşandı. Bu durum esnaflarca Ramazan bereketi olarak yorumlanırken binlerce Sarıyerli ise düzenlenen etkinliklere katılarak hem eğlenceli anlar yaşadı hem de alış verişin tadını çıkarttı. Ferhat Göçer, Onur Akın, Erdal Erzincan, Göksel, Teoman gibi birçok ünlü sanatçının yanı sıra yerel sanatçının da sahne aldığı etkinlikler Sarıyerlilere unutulmaz anlar yaşattı.

  Etkinlik alanında farklı etkinlikler sergileniyor

Sarıyer Belediyesi’nin bu hizmeti Sarıyerlerin büyük beğenisini kazanırken bir çok kişiye de emek kapısı oldu.  Etkinlik alanında başta takı tasarım tezgahları, yeme içme stantları ve çocuk oyun alanları da kuruldu.  Boğazın güzel havası eşliğinde etkinliklerin tadını çıkaran vatandaşlar renkli görüntüler oluştururken çeşitli stantlar açan esnaf ise bu hareketliliğin bereketinden nasiplendi.5

Esnaf bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyor


Yapılan etkinliklerin kendilerini de olumlu yönde etkilediklerini belirten İstinye esnaflarından Murat Kocaman,  memnuniyetini “Özellikle Sarıyer dışından gelenler bizim için bir avantaj sağlıyor. Ramazan Ayı dolaysıyla gündüz fazla iş yapamıyoruz. Bu açığımızı akşam düzenlenen konserlerin sayesinde kapatıyoruz” dedi. Düzenlenen etkinliklerin hem esnafa hem de İstinye’nin tanıtılması ve bu tür güzel sanatsal etkinliklerle anılması açısından önemli bulduğunu söyleyen İstinye esnaflarından Celal Akbulut, “Bu tür etkinlikler sadece Ramazan Ayıyla sınırlandırılmamalı, sürekli yapılmalıdır” şeklindeki sözleriyle ifade etti.

Hem esnafa hem de halka faydalı


4Tersane alanında düzenlenen etkinliklerin hem esnafa hem de vatandaşlara hizmet ettiğini belirten Cuma Akbıyık ise “Bu tür etkinlikleri çok olumlu buluyorum hem biz esnaflar olarak nasipleniyoruz hem de vatandaşlar ücretsiz olarak sevdikleri sanatçıları dinleme fırsatı buluyor. Huzur ve barış içinde geçen bu etkinlikler horon, halay ve zeybeğin birleşmesiyle toplumda birlik beraberliği sağlıyor” dedi.

Haber : Nevzat TEMEL