CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Baykal’a damar tıkanıklığının açılması için anjiyo da yapıldığı belirtildi.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu. Beyne giden tıkalı damarın yapılan operasyonla açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi.
“DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

"Deniz Bey, sabaha karşı beyne giden bir damarda pıhtı tıkanması sonucu gelişen rahatsızlığı nedeniyle hastanemize getirildi. Derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları kaydetti: "Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."