Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu tarafından düzenlenen “Engellilerimizle yeni yıl kutlaması” kahvaltılı yılbaşı eğlencesi renkli görüntülere sahne oldu. Sarıyer ilçesi sınırlarında bulunan tüm okullarda eğitim gören engelli bireyleri kapsayan etkinlikte engelleri kaldıralım mesajı verildi.


IMG_2053CHP Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu tarafından düzenlenen “Engellilerimizle yeni yıl kutlaması” kahvaltılı yılbaşı eğlencesi yapıldı. Kireçburnu Mer Balık Restaurant’ta gerçekleşen etkiliğe CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Rıfat Elmas, CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Numan Ülker, CHP Engelliler Komisyonu üyeleri Aysun Deniz, Ali Rıza Erdoğan, Güler Gencer, Sevin Kınacı, Çiğdem Kınacı’nın yanı sıra engelli birey ve aileleri katıldı. Engellilerin doyasıya eğlendiği etkinlikle engelleri kaldıralım mesajı verilirken, engellilerle yönelik olumsuz yaklaşımlar ise eleştirildi.

IMG_2023CHP Engelliler Komisyonu üyesi Ali Rıza Erdoğan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte ilk olarak söz alan CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Numan Ülker, yaptıkları çalışmaları anlattı. Amaçlarının engelsiz bir yaşamı inşa etmek olduğunu belirten Ülker,“Bizler parti ve komisyon olarak tüm engelli bireylerin eve kapatılma anlayışından uzak, onurlu bir yaşam sürdürmeleri için başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlerleyen dönemlerde daha verimli çalışmalar da bulunacağız. Sarıyer ilçe sınırlarında bulunan tüm engelli bireylere ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Deniz:  Anlayışlar değişmeli


IMG_2067Daha sonra söz alan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, engelli sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti. Engelli bireylere yönelik olumsuz davranışların olduğunun altını çizen Deniz, “Her şeyden önce 2015 yılını kutluyorum. Komisyon çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum burada ciddi bir emek var.  Bu komisyonun desteklenmesi gerekiyor. Hayatta hepimiz bir engelliyiz. Dolaysıyla bizler bunun farkında olarak bu engelleri nasıl aşabilir? Bunu sorgulamalıyız. Engelli arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Özellikle ulaşım ile ilgili büyük sorunları var. Kent planlanırken engelli arkadaşlarımızın düşünülmediğini görüyoruz. Bunların düşünülmesi gerekiyor. Ve en büyük sorunlarından birisi de işsizliktir. Engelli arkadaşlarımız üretmeli, kendi üretimleriyle hayatını sürdürmelidir. Aslında bakış açısı böyle olmalıdır. Engelli arkadaşlarımıza engelli haftasında bir günlük acımakla olmaz. Sürekli onların sorunlarına çözüm olmalıyız. Engelli arkadaşlarımıza toplum tarafından yanlış bir bakış acısıyla bakılıyor. Asıl engel kendisini engelsiz olarak gören bir kesimin engelli arkadaşlarımızı bakış acısıdır. Bu anlayışın ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizler daha çok bir araya geleceğiz ve sorunlarınız konuşacağız” diye kaydetti.

IMG_2044Etkinlikte ayrıca Sarıyer ilçesi sınırlarında bulunan engelli bireylere ücretsiz göz ve sağlık taraması yapıldı.

Etkinlik yapılan konuşmalardan sonra müzik eşliğinde oynan oyunlarla devem etti. Engelli bireylerin doyasıya eğlendiği etkinlik iyi yıllar temennisiyle son buldu.