Sarıyer’de Engelli Hakları Forumu düzenlendi. Forumla, engelli vatandaşların hakları uzmanlar tarafından derinlemesine masaya yatırıldı.

Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen forum Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Organizasyon yaklaşık 3 saat sürdü. Burada konuşan Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Yardımcı, engellilerin günlük hayatta yaşadığı problemlere değindi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Turan Hançerli de engelli hakları ve hukuksal süreci hakkında sunumda bulundu.  Prof. Dr. Coşkun Özdemir söz konusu durumun yurt dışında nasıl işlediğini anlattı.


“KÖTÜ KOŞULLAR YOKMUŞ GİBİ TEPKİSİZ KALIYORUZ”


Açılışta konuşan Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement, “Bu toplantının gerçekleştirilme amacı kendi sorunlarımıza kendimizin çözüm bulmasını sağlamaktır” dedi. Toplumun belki de en kötü koşullarında yaşayan bireyle olduklarını belirten Kement, “Bu kötü koşullar sanki yokmuş gibi tepkisiz kalıyoruz. Bu da sorunu daha da büyütüyor. Örgütsüz bir toplumda olduğumuz için zaten az olan haklarımız da güvencede değil” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLER KORUNMASI GEREKEN KESİM OLARAK GÖRÜLÜYOR


Prof. Dr. Sibel Yardımcı da Türkiye’de engellilerin korunması gereken kesim olarak görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli, sosyal devlet anlayışının gerekliliğini yerine getirenlerin lütufta bulunuyormuş gibi davranmaması gerektiğini belirtti. Kas Hastalıkları Dernek Başkanı Coşkun Özdemir de bu alandaki hastalar için umut verici çalışmaların başlatıldığını kaydetti.