ABD Konsolosluğu'nun yanı sıra İspanya, Avusturya, Japonya, Çin gibi devletlerinin konsolosluklarının bulunduğu Sarıyer, en diplomatik ilçe olma özelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.


1ABD Konsolosluğu'nun güvenlik gerekçesiyle taşındığı Sarıyer, diplomatik merkez haline geldi. İspanya, Avusturya, Japonya, Çin konsolosluklarının yanı sıra Türki Cumhuriyetleri konsolosluklarının bir kısmın bulunduğu Sarıyer’de 2005 yılında geliştirilen projeyle KKTC, Bosna Hersek, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan konsolosluklarının bir kompleks halinde ilçeye taşıması öngörülüyor. Proje sadece konsoloslukların bir araya gelmesiyle tamamlanmıyor. Proje hastane, fuar ve kongre merkezi, teknopark ve otelin de içinde bulunduğu tam bir kompleks halinde olacak

Amerika üs kurdu


Güvenlik amacıyla Beyoğlu'nda bulunan konsolosluk binasını İstinye'nin en hakim tepesine taşıyan Amerika, ilçenin en son misafirleri arasında. İstinye'de yapılan konsolosluk binası ilçenin her yerinden rahatlıkla görülebiliyor. Amerika'nın yanı sıra ilçede Çin ve Avusturya Konsolosluğu da bulunuyor.

Kardeş şehir ilişkileri


Öte yandan Yurtiçi ve yurtdışındaki yerel yönetimlerle Kardeş Şehir İlişkileri, projesini yürüten Sarıyer  bu şehirlerle ekonomik ticari  ilişkiler geliştiriyor. Bu kapsamada Sarıyer Belediyesi’nin Yurtdışındaki Kardeş Şehirleri;  Macaristan VAC Belediyesi,  İngiltere Enfield, Gazimagusa Beyarmudu Belediyesi, Kıbrıs Gönyeli Belediyesi, Azerbaycan Haçmaz Belediyesi, Bosna Hersek Jajce Belediyesi, Güney Kore Busan Namgu, Almanya Aachen Belediyesi ve İtalya Ravenna Belediyesi ile kardeş şehir projesini yürütmektedir.