Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon kapsamında İstinye Tersane alanında efsane grup Moğollar ve Serap Yağız sahne aldı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere ilgi gösteren binlerce Sarıyerli, Moğollar grubu ve Serap Yağız'ın seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.


Kurulan dev sahneye ilk çıkan isim Serap Yağız oldu. Birçok sanatçı ile yaptığı çalışmaların ardından çıkarttığı albümlerle yoluna tek başına devam eden sanatçı, özgün müziklerden oluşan repertuvarı ile Sarıyerlilerin gönlünü mest etti.

Geçmişe özlem dolu bir yolculuk


moğolarAnadolu Rock Müziği'nin efsane grubu Moğollar, Sarıyer'de unutulmayacak bir konser verdi. Ağrı Dağı Efsanesi müziği ile sahneye çıkan grup, unutulmaz eserlerine yeniden hayat verdiler. Grubun kurucularından Cahit Berkay'ın imzasını taşıyan ve gönüllere taht kuran "Al Yazmalım, Dila Hatun ve Devlerin Aşkı" filmlerinin müziklerini çaldığı konserde 68 kuşağının ruhu yeniden canlandırıldı. Usta sanatçılar Cem Karaca ve Barış Manço'nun unutulmadığı konserde Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, "Resimdeki Gözyaşları" şarkısını seslendirdi.

Başkan Genç’ten Sanatçılara Teşekkür


 şükrü genç Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, grup üyelerine teşekkür ederek çiçek verdi. Başkan Genç, "İstinye'nin havasına ayrı bir hava kattınız. Yıllar sizi eskitememiş. Sizinle çok eskilere gittik, önemli isimleri andık" şeklinde konuşurken, Cahit Berkay ise gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve tekrar Sarıyerlilerle buluşmak istediklerini belirtti.

Berkay'ın dört farklı enstrüman çaldığı konserde grup üyelerinin finalde "Bir şey yapmalı" şarkısını söylemesi ile alandaki bütün vatandaşlar sahne önüne gelerek şarkıya eşlik ettiler.

İSTİNYE