Ekonomik ve sosyal olarak dezavantajlı olan 0-3 yaş arası çocukların gelişiminin desteklenmesi için başlatılan İstanbul95 Programı tanıtıldı. Projeyi yürütecek kurumlar arasında Sarıyer Belediyesi de bulunuyor.

Program, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Burada konuşan Bernard van Leer Vakfı Türkiye Temsilcisi Yiğit Aksakoğlu, çalışmaya yerel yönetimlerin desteğinden bahsetti. Çalışma ile toplumsal refaha katkı sağlanacağını ifade eden Aksakoğlu, erken çocukluk dönemine ilişkin yatırımın toplumsal faydaları olduğunu vurguladı. Aksakoğlu, bu dönemde yapılan 1 dolarlık yatırımın, ekonomiye dönüşünün 10 dolar olduğunu belirtti.

ÇOCUK GELİŞİMİNİN ÖNEMİNE PİLOT UYGULAMALARLA DİKKAT ÇEKİLECEK


Program ile 0-3 yaş aralığındaki çocukların gelişiminin önemine dikkat çekiliyor. Yapılacak pilot uygulamalar aracılığıyla, çalışmanın toplumsal faydası görülecek. Çalışmanın içeriği, Kadir Has Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, TESEV, Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kent Laboratuvarı Studio-X İstanbul tarafından oluşturuldu. Çalışmayı, Sarıyer, Maltepe, Beyoğlu ve Sultanbeyli belediyeleri yürütecek.