Çayırbaşı’nda yapımı devam eden ve kaba inşaatında sona gelinen 500 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi’nin hizmete geçmesiyle Sarıyerliler rahatlayacak.


Kaba inşaattı tamamlandı


Kaba inşaatın bittiği hastane, elektrik, su ve çevre düzenlemesinin bitmesi ardından hizmete girmesi bekleniyor. Sahip olacağı tıbbi ve teknik olanaklar açısından Türkiye’nin en modern sağlık kuruluşlarından biri olacak. Sağlık alanında önemli bir proje olarak yapılan Sarıyer Devlet Hastanesi’nin hizmete geçmesini Sarıyerliler dört gözle bekliyor.

Hizmet vermeye başlamasıyla vatandaşlar rahatlayacak


Sarıyer Merkez’de bulunan İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullar, tıbbi olanaklar ve personel açısından yetersiz kalıyor.  Trafiğin sürekli sıkıştığı, ambulansın giriş ve çıkışında büyük sıkıntıların yaşandığı Sarıyer’de, Çayırbaşı’nda sona gelinen hastanenin bir an önce faaliyete geçmesi bekleniyor. Civarda faaliyet gösteren esnaf da hastanenin bir an önce hizmeti girmesini istiyor. Hizmet vermeye başlamasıyla işlerini olumlu yönde etkileyeceği görüsündeler.

Tam donanımlı hastane


500 yatak kapasiteli, 134 poliklinikli, Hasta servisi, ameliyathane, poliklinik, acil servis, laboratuvar ve diğer tıbbi hizmetlerin verileceği bölümleriyle Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olacak Sarıyer Devlet Hastanesi 43 bin metrekare arsa alanına sahip. Hastanenin bahçesindeki tarihi binalar restore edilerek idari bina olarak kullanılacak.  Modern bir tasarıma sahip olan hastanede akıllı bina sistemleri kullanılacak.  409 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparkı bulunan hastanenin kapalı alanı 91 bin 822 metrekare olacak.