Geçtiğimiz hafta Demet Sabancı Çetindoğan'ın, evinin önünde şoförüne teslim ettiği Porsche otomobili, Yeniköy’deki yalısının önünde çalındı. Bir Mercedes'ten inip anahtarı üstünde kalan araca binen bir kişi tarafından çalındı. 800 bin TL'lik araçtan hala iz yok.


Sabancı ailesinden Demet sabancı Çetindoğan'ın 800 bin TL değerindeki Porsche marka otomobili Yeniköy'deki yalısının önünden çalındı. Şoförün inip kaputu açtığı sırada, kontak anahtarı üzerinde duran Porsche'yi çalan hırsız bir anda kayıplara karıştı. İş hayatının renkli isimlerinden, Hacı Sabancı'nın kızı Demet Sabancı Çetindoğan, yoğun iş temposunun sonunda 34 TC 6399 plakalı Porsche marka otomobili ile Yeniköy'deki yalısına geldi. Şoför Porsche'yi yalının garajına sokmak için sahil yolundan giderken, yalıya tam 100 metre kala araç arızalandı. Şoförün araçtan inip kaputu açtığı sırada, siyah renkli Mercedes marka otomobilden inen bir kişi, arabayı kaçırdı.

Hırsız, 800 bin TL değerindeki Porsche ile kayıplara karıştı. Bir haftadır aranmasına rağmen lüks otomobilden bir iz bulunamadı. Etraftaki tüm güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Sabancı ailesinden, Hacı Sabancı'nın kızı Demet sabancı Çetindoğan, eşi Cengiz Sabancı Çetindoğan'la birlikte 2000'de Demsa Grubu'nu kurarak tekstil ve hazır giyim sektörüne girdi. Dünyaca ünlü birçok markayı, Türk tüketicisine sundu. Türk Forbes'ın Türkiye'nı'nin ilk 100 zengini listesinde 50'nci sıraların başında olan Çetindoğan, 750 milyon dolara yakın bir servetin sahibi. ZTV ve Fashion Tv ile medyaya da giren çift, emlakçılıktan kök hücre araştırmalarına kadar çok geniş bir yelpazede çalışıyor.