Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda taviz vermeyeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın görüşme önerisine Ankara'da olması şartıyla olumlu baktıklarını belirtti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Rusya ile dost ülkeyiz. Herhangi bir çıkar çatışmamız olmaz. Sınır güvenliğimiz konusunda taviz vermeyiz. Türkiye Rusya ilişkileri çok önemli ilişkilerdir" dedi.

Görüşme için şart koştu


Rusya'nın görüşme önerisine de olumlu yanıt veren Davutoğlu, görüşmenin Ankara'da olması şartını öne sürdü. Rusya'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonlarını "57 hava harekatının 55'i ılımlı muhaliflere yönelik" sözleriyle değerlendiren Davutoğlu, Suriye'deki krizin ülke krizi olmaktan çıkıp bölge krizine dönüşmesinde en büyük sorumluluğun BM Güvenlik Konseyi'nde olduğunu belirterek zamanında müdahale edilmediğini söyledi.

Davutoğlu: Rusya Türk Hava Sahasına Saygı Duymalı


Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasına saygı duyması gerekiyor. Görüşmeler tabi olabilir. Ama Ankara'da olmalıdır. Bunları da ele almaya devam edeceğiz. Suriye'deki kriz Türk-Rus krizi değildir, olmamalıdır. Bunun Rusya-NATO krizi haline de dönüşmesini istemeyiz, ancak NATO'nun da açıklamasına göre de Türkiye'nin hava sahası NATO'nun hava sahasıdır."