Fetö/PDY terör örgütünün 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Sarıyer'de bulunan Borsa İstanbul'a girmeleri güvenlik kamerasına yansıdı.


Fetö/PDY terör örgütünün 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Sarıyer'de bulunan Borsa İstanbul'a girmeleri güvenlik kamerasına yansıdı. Askerlerin başında bulunan bir binbaşının, "Ateş etmekten çekinmeyin, ateş etmeyen Peygamber Efendimizin şefaatinden mahrum kalır" dediği ortaya çıktı. O gece orada bir polis ve bir vatandaş şehit olmuştu.

Darbeci askerler TOMA'yı kurşun yağmuruna tuttu


Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi 23.44'de darbecilerin Sarıyer'de bulunan Borsa istanbul'a girmeleri güvenlik kameralarına yansıdı. Askeri araç ve ZPT'yle (zırhlı personel taşıyıcı) gelen askerler güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirip içeri giriyor. Bu sırada Borsa'nın önüne gelen vatandaşlar girişimi engellemeye çalışıyor. Burada çok sayıda vatandaş askerlerin ateşiyle yaralanarak yere yığılıyor. Zırhlı araç ve TOMA'yla Borsa'ya gelen polis ekipleri bariyerleri iterek içeri giriyor. Vatandaşlar da TOMA'nın arkasından hareket ediyor. Darbeci askerler TOMA'yı kurşun yağmuruna tutunca polis bir an geri çekiliyor. Tazyikli suyla askerler etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Bu arada çelik yelekli polis ekipleri askerlere müdahale için Borsa'ya giriyor. Polislerden sonra içeri girmek isteyen askerler vurularak etkisiz hale getiriliyor. Bir askerin yere yatarak sürünmesi ve daha sonra kalkması ve ateş etmesi dikkat çekiyor.

Ateş etmekten çekinmeyin!


Askerlerin ifadelerine göre bir binbaşının, "Ateş etmekten çekinmeyin, ateş etmeyen Peygamber Efendimizin şefaatinden mahrum kalır." diyerek emir verip baskını gerçekleştirdiği öğrenildi. Borsa İstanbul'a baskın yapan darbeci 11 er ve subay gözaltına alındı. O gece polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve vatandaşlardan Fatih Satır şehit oldu.

Borsa'ya gelen bir adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ve uçaksavar ele geçirildi.