Sarıyer Belediyesi tarafından 6 gün sürecek Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Etkinliklerin ilk gününde ‘Cumhuriyet Bize Çok Yakışıyor’ sergisi ile Majda Mària Guessous ve Ivàn Atilla Barvich konseri gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 6 günlük kutlama programı hazırlayan Sarıyer Belediyesi’nin etkinlikleri başladı. Kutlamalar, küratörlüğünü Esma Bakraktar’ın yaptığı ve 94 sanatçının eserlerinin sergilendiği ‘Cumhuriyet Bize Çok Yakışıyor’ sergisiyle başladı. Ardından Majda Mària Guessous ve Ivàn Atilla Barvich’in birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği ‘Türkülerin Kardeşliği’ konseriyle son buldu. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve çok sayıda sanatsever katıldı.
“SANAT DUVARLARI SÜSLEMEK DEĞİLDİR

16 ilden gelen 94 sanatçının eserlerinin sergilendiği ‘Cumhuriyet Bize Çok Yakışıyor’ sergisinin açılış kurdelesini kesen Başkan Genç, “Cumhuriyet hepimize çok yakışıyor ama sahip çıkanlara daha çok yakışıyor” dedi. Serginin küratörlüğünü yapan Esma Bakraktar ise “Sanat sadece duvarları süslemek değildir. Sanat, sanatçının söylemek istediği sözdür. Biz de bu eserlerle Cumhuriyet bize çok yakışıyor diyoruz” dedi. Kurdele kesiminin ardından usta dansçılar eşliğinde yapılan tango şovu katılımcıları büyüledi.
BAŞKAN GENÇ: NİCE CUMHURİYETLİ YILLARA!

Serginin ardından Macar, Türk ve Yemen türkülerinin sentezlendiği ‘Türkülerin Kardeşliği’ konseri gerçekleşti. Sanatçılar, Majda Mària Guessous ve Ivàn Atilla Barvich Macar türkülerinden Karadeniz türkülerine kadar birçok farklı dilde eser seslendirdi. Konsere katılan vatandaşlar sanatçıları ayakta alkışladı. Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Başkan Şükrü Genç, “Müzik farklı insanlar ve kültürler arasında köprü kuruyor. Tekrar söylüyorum Cumhuriyet bize çok yakışıyor, nice Cumhuriyetli yıllara!” dedi.