Sarıyer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sabah saatlerinde yaşamaya başladı. Protokol üyeleri ve halkın yoğun ilgisiyle yapılan kutlamalar, çeşitli etkinliklere sahne oldu.

Sarıyer’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Krm. Kd. Albay Murat Ataç, protokol üyeleri ve halkın yoğun katılımıyla sabah saatlerinde başladı. Merkez Mahallesi Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’ndeki kutlamlar, çeşitli etkinliklere ve renkli görüntülere sahne oldu.
BİLGİN: CUMHURİYETİ ÇOK İYİ ANLAMAMIZ GEREKİR

Tören bir konuşma yapan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin “29 Ekim 1923 sömürgeci güçler tarafından iradesi ve geleceği esaret altına alınmak istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlattığı İstiklal Savaşı’nda kazanılan zaferin zirve noktasıdır. 29 Ekim ruhunu yaşatmak için cumhuriyetin manasını ve değerini çok iyi anlamamız gerekir” dedi.
ŞİİRLER, GÖSTERİLER, ÖDÜLLER…

Törende öğrenciler, cumhuriyet konulu şiirler okudu. Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi ise büyük alkış aldı. Güzel sanatların değişik dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Ardından törene katılan tüm okulların öğrencileri, Vehbi Koç Vakfı Lisesi bandosu eşliğinde resmi geçit yaptı.