AK Parti Sarıyer İlçesinin önemli isimlerinden ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Salih Güzel, Çanakkale Zaferi nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Güzel,  Çanakkale Ruhundaki kardeşlik olgusuyla, çözüm sürecindeki kardeşlik olgusunun benzerliğine dikkat çekti.


AK Parti Sarıyer İlçesinin önemli siyasi isimlerinden ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Salih Güzel, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin geleceği olacak Yeni Türkiye Ruhunun Çanakkale Ruhunun devamı niteliğinde olduğunu belirterek çözüm sürecine önemine değindi.

Güzel: Süreç Zafere Ulaştığında Türkiye Önünde Hiçbir Engel Kalmayacak


Çanakkale’de omuz omuza savaşan her ırk ve milliyete tabi vatanseverlerin, bugünkü hükümet tarafından da aynı birlik bütünlük bilinciyle kucaklandığını belirten Güzel, "Çözüm süreci ile Çanakkale ruhu yeniden diriltildi. Bu süreç de Çanakkale savaşı gibi zafere ulaştığında, Türkiye’nin önünde hiçbir karanlık güç duramayacak, bütün dünya yine bu coğrafyada yaşayan halkların kardeşliğine gıpta ile bakacaktır" diye konuştu.

Güzel: AK Parti’ye 400 Milletvekili hediye etmemiz Lazım


Güzel açıklamalarına şöyle devam etti: "AK Parti bu ülkeye 90 yılın ardından kalkınmayı, ekonomik büyümeyi, sağlıkta reformu hediye etti. Büyük yatırımlar yapıldı. İnsanların gaz ve ekmek kuyruklarında beklediği günlerden bugünlere gelindi. Engelliler ve yaşlılara ilk defa AK Parti hükümetleri döneminde maaş bağlandı. Çocuklarını parasızlıktan okula gönderemeyen aileler vardı. Kitaplar bu parti döneminde ücretsiz verildi. Yoksulluktan hastanelere gidemeyenlere, ücretsiz tedavi olma imkanı sunuldu. Faili meçhul cinayetler vardı bu ülkede. Anaların, eşlerin, çocukların gözlerinden yaş değil, kan akıyordu. AK Parti bu ülkeyi teslim aldığında, tıpkı Çanakkale döneminde olduğu gibi düşman her yeri kuşatmıştı. Şimdi anaların, eşlerin ve çocukların gözlerinde umut var, barışa olan inanç var. Yıllardır hiçbir iktidar korkudan elini taşın altına koymazken, AK Parti bedenini taşın altına yatırdı. Halka hizmet etti. Bizlerin de bu partiye 400 milletvekilini hediye etmemiz lazım. Bir an önce daha güçlü bir barışın, daha güçlü bir kalkınmanın, daha çok huzurun ve mutluluğun olabilmesi için bizler de elimizi taşın altına koymalıyız.”