CHP Sarıyer Belediye Meclis Sevim Yalınkılıç, düzenlediği basın açıklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Yalınkılıç'ın adaylık açıklamasına partililerin yoğun katılımı dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı için daha önce aday olacağını ifade eden Yalınkılıç, beklenen açıklamasını CHP ilçe binasında partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Sevim Yalınkılıç, CHP’nin Sarıyer siyasetinde uygulamak istediği planları, hedeflerini ve adaylık nedenini anlattığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli yol arkadaşlarım ve kıymetli basın mensubu arkadaşlar, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle böyle güzel bir havanın yaşandığı tatil gününüzde vakit ayırarak, benim için çok özel olan bu anı paylaşmak amacıyla buraya kadar yorulduğunuz, bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konuşmama başlamadan önce beni tanıyan dostlarım olduğu gibi tanımayan arkadaşlara da biraz kendimden bahsetmek isterim.

1964 İstanbul doğumluyum. Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nden 1987 yılında mezun olduktan sonra geçen yıl da, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler ön lisans bölümünü tamamladım. Özel şirketlerde planlama, üretim, ithalat ve ürün yönetimi bölümlerinde, ayrıca sahibi olduğum firmada sigorta acenteliği konusunda çalıştım. Emekliyim, evliyim, bir kız bir erkek 22 yaşında ikiz çocuklarım var. Kurucu Başkanı olduğum Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği üyesiyim. AÇEV ‘de gönüllü olarak, yetişkin kadınlarımıza okuma yazma eğitimi verdim.

CHP Sarıyer İlçe örgütünde, Kadın Kolları’nda başladığım siyasi çalışmalarım aralıksız olarak, Kadın Kolları yönetimi, seçim saha çalışmaları, sandık örgütlenmesi, ilçe yönetimine destek olan yerel yönetimler, eğitim ve engelsiz hayat komisyonunda aktif olarak çalıştım ve engelsiz hayat komisyonunda çalışmalarıma hala devam etmekteyim. 2012 yılından beri Parti Okulu’nun eğitimcisi olarak, “üye temel siyasi eğitimi” ve “sandık güvenliği” konularında başta Sarıyer olmak üzere, diğer ilçelerde de görev yaptım. Yine örgütümüzün bana gösterdiği güven ile 2014 yerel seçimleri öncesinde meclis üyeliği ön seçim yoklamasında ilk sırada yer aldım ve halen Sarıyer İlçe ve İl Meclis üyesi olarak görev yapmaktayım.

Mensubu olmaktan onur duyduğum partimin neferi olarak, bugüne kadar bana verilen her türlü görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Kurulduğu günden beri partiye gönül vermiş bir ailenin ferdi, partili bir yurttaş ve bir anne olarak duygu ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar; Ülkemiz zor günlerden geçiyor, tüm komşularımızla kavgalıyız, müdahalelere rağmen döviz tutulamıyor, yatırım yok, ticaret durmuş, işsizlik almış başını gidiyor ve en önemlisi temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün biraz daha askıya alınmasına kimse itiraz edemiyor. Kadınların çaresizliği, çocuklarımızın geleceği, eğitimin yap-boz durumu, basına uygulanan baskı, hepsi ortada. OHAL’in daha ne kadar süreceğini kimse kestiremiyor. Her geçen yıl bir önceki yılı aratır durumda.

Tüm bu sorunlar CHP Sarıyer delege ve yönetici seçimlerinin gölgesinde kalmamalı, meselenin daha büyük ve önemli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Değerli ailem tüm bu olumsuzlukların yanında görüyoruz ki; Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet devrimlerine daha sıkı sarılmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Hepimiz biliyoruz ki yerelde yaptığımız çalışmalar ve başarı Türkiye’yi kucaklar. Sarıyer’deki iktidarımızı İstanbul’a, ardından Türkiye’ye taşımamız gerekiyor. Birlik beraberlik içinde yapacağımız çalışmalarda hedefimiz, ülkemiz olmalı. Gelecek günlerin bekası için, eminim ki herkes, tarihin partimiz üyelerine yüklediği sorumluluğun farkında. Ben de her zaman bu sorumluluk duygusu ile hareket ettim. Bu duygularla Sarıyer’de halen görev başında olan ve bundan önce görev yapmış tüm ilçe başkanlarımdan, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarına; mahalle başkanlarından İstanbul’un 39 ilçesinin başkanlarına; il başkanlığımızdan genel merkezimize ve büyük ailem Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ile birlik beraberlikle, uyum içerisinde, partimizi iktidara taşımak için çalışacağımı bilmenizi istiyorum.

Biz sizlerle birlikte yıllardır gerek partimiz gerek CHP iktidarındaki belediyemiz ile o kadar güzel şeyler yapıyoruz ki; Bu yaptığımız tüm güzel şeyleri üyemiz olmayan ama vatanını seven, dürüstlüğü erdem edinmiş; laikliğe ve demokrasinin kurallarına saygı duyan tüm vatandaşlarımıza daha çok anlatarak ve sivil toplum örgütleri ile daha koordineli çalışarak, onlara CHP iktidarı altında buluşmanın dışında başka bir alternatif kalmadığını göstereceğiz. Bugünden başlayarak, Parti içi eğitime daha fazla önem vererek yoldaşlık kültürümüzü çoğaltmalı ve herkesin bilgi ve becerisini yansıtacağı katkı ve çalışma sağlayabileceği parti komisyonlarımızı daha etkin hale getirmeliyiz.

Bu nedenle sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza, genel başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu onurlu hak, hukuk ve adalet mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürmek için, gönüllü olarak çalışmaya hazır olduğumu ve bütün bu söylediklerimi hayata geçirmek adına da Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer ilçe başkanı adayı olduğumu buradan sizinle paylaşmak istiyorum.

Sizlere vaadimdir; Birlikte yürüyeceğiz, birlikte yöneteceğiz, birlikte karar alacağız ve birlikte mücadele edeceğiz. Emeğin esas alınacağı anlayışı birlikte adım adım kuracağız. 2019 mücadelesini omuz omuza, tüm yüreğimizle birlikte verecek ve sizlerle bu mücadeleyi kazanacağız.”

Sevim Kılıç sözlerini, büyük şair Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine!” dizeleriyle tamamladı.