AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, meclis toplantısında yüksek bütçelerin aktarıldığı Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Sarıyer TV ile ilgili soru önergesi verdi. Önergesinde, belediye çalışanlarının dahi izlemediği Sarıyer TV’ye aktarılan bütçeyi ve yazılımı yüksek fiyatlarla belediyeye satan firmayı soran Coşgun, meclis kürsüsünden internet sitelerinin reytinglerini ölçen Alexa verilerini de açıkladı.

Ciddi paralar aktarılıyor ama kimse izlemiyor

AK Partili Coşgun, “Biliyorsunuz belediyemiz tam 2 yıl önce internet üzerinden Sarıyer TV’yi açtı. Ciddi maliyetlerle hayata geçirilen Sarıyer TV’nin basın lansmanı, yazılım giderleri, reklamları vb. giderleri hesaplandığında 2 yıl içerisinde 400 bin TL’den fazla gideri olduğunun bilgisini aldık. Bu bilgileri belediyenin içerisinden arkadaşlarımız söylüyor. Sarıyer TV’de künyeye baktığımızda 7 kişi çalışıyor. Server ücreti ve diğer teknik masrafları da hesaplandığında karşımıza ciddi masraflar çıkıyor” dedi.

Sarıyer’den örnekler verdi

Belediyenin kasasından aktarılan paraların boşa gittiğini vurgulayan Coşgun, “Sarıyer’in tanıtımı için para harcayalım ama kaç kişi izliyor? Onu araştırdık ve karşımıza çok ilginç bir sonuç çıktı. Daha doğrusu sonuç bile çıkmadı. Televizyonların reytinglerinin ölçüldüğü gibi, web sitelerinin okunurluk ve izlenirlik oranlarını izleyen belli şirketler vardır. Örneğin, Alexa isimli şirket. Basınla ilgilenen arkadaşlar bunu iyi bilirler. Bu sisteme sitenin ismini yazdığınızda hem dünya hem de Türkiye’deki konumunu veriyor. Mesela, Hürriyet dünyada 325. Türkiye’de ise 5. sırada. Çok uzağa gitmeyelim Sarıyer’deki yerel gazetelerimize bakalım. İlk sırada mesela Sariyermanset.com var. Onu 'sariyergazetesi' ve sonrasında ise 'sariyerposta' ve diğer siteler takip ediyor” dedi.

Günde 10 kişi bile Sarıyertv’yi izlemiyor

Sarıyer TV’nin rating sistemi Alex’daki durumuyla ilgili ise, “Sarıyer TV kaçıncı sırada. Ona bakalım dedik ve baktık ki sırf birileri para kazansın diye milyonlarca liranın harcandığı Sarıyer TV’nin Alexa’da datası bile yok. Yani günde 10 kişi bile bir siteye girse datası olur. Sistem Sarıyer TV’yi kayda değer bile bulmamış. Yani Sarıyer TV’de çalışan arkadaşlarımız bile bu siteyi izlemiyor. Sayın başkan ve meclis üyeleri bile izlemiyor. Hiç kimsenin izlemediği bir Sarıyer TV’ye bu kadar fazla paranın harcanmasına ne gerek var sayın başkan” diye konuştu.

Coşgun önergesinde şu soruları sordu; “Kendinizin dahi izlemediği bir TV’ye şimdiye kadar harcanan bütçe ne kadardır? Yazılımı hangi firma tarafından hazırlanmıştır? Aylık ne kadar bütçe ayrılmaktadır?”