Çin’de köpek eti festivaline tepki gösteren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde eylem yaptı.      


haytapKöpek eti festivali adı altında köpeklerin katledilmesine sessiz kalmayan hayvanseverler, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Konsolosluk önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ‘Stop China’ diyerek slogan attı. Ellerindeki dövizlerle protestoyu sürdüren hayvanseverler, daha sonra duygularını ifade eden notları bir kutunun içine koydu. Konsolosluk önüne çelenk de getiren protestocular, daha sonra bu kutuyu konsolosluk kapısına koydu.

Şenpolat: Bu soykırım sadece hayvanlara karşı değil


HAYTAP adına açıklama yapan Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “Buraya gelmemizin amacı Çin Halk Cumhuriyeti’nin uzun yıllardan beri devam ettirdiği sadece hayvana karşı değil, doğaya karşı, insana karşı protesto etmek içindir.365 gün devam eden asla bitmeyen ülkenin farklı noktalarında kedi, köpekten tutun çocuklara, insanlara kadar yapılan vahşete, doğanın ceberutça yağmalanmasına kadar çevrenin hoyratça kullanılmasına kadar tecavüzlere karşı biz burada duruyoruz. O canlıların hiçbir tanesinin avukatı yok, sendikası yok, kendilerini savunabilecek insanları yok. Biz burada şunu özellikle belirtelim” dedi.

Şenpolat: Çin halkına karşı özel bir tepkimiz yok


3Eylemin Çin halkına karşı özel bir tepkisinin olmadığını belirten Şenpolat, “ Orada da biliyoruz hayvan hakları savunucuları var. Çin devleti maalesef onları da ezerek, onları da geçerek açıkçası kendi ülkelerinde zor durumda bırakacak şekilde hayvanların haşlanması, insanların öldürülmesi, hatta Uygur Türkleri’ne varabilecek olan orantısız gücü kullanmaları bugün burada Türkiye’deki hayvan hakları savunucuları tarafında protesto edilmekte ve bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından grup konsolosluğun önünden ayrıldı.