Kısa bir süre önce CHP’den istifa eden 26. Dönem İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Güner Şahin, partisinden istifa etmesine neden olan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin Atatürkçülük’ten uzaklaştığını belirten Şahin, “CHP’nin fabrika ayarlarına dönmesi şart” ifadesini kullandı.

Kısa bir süre önce CHP’den istifa eden 26. Dönem İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Güner Şahin, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Şahin, CHP’den istifa etmesine neden olan sürece ilişkin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu. Dışarıda demokrasiden bahseden CHP yönetiminin parti içinde anti demokratik yaklaşımlar sergilediğini ifade eden Güner Şahin, “Atatürk İlke ve İnkılaplarından sistemli bir şekilde giderek uzaklaşan bir anlayış ve mezhepçilik, partide ayrımcılığa sebep oldu. CHP’nin fabrika ayarlarına dönmesi şart. Atatürkçülerin CHP’ye sahip çıkması ve partide yuvalanan marjinal görüşlerden kurtulması gerekiyor. O zaman herkes Atatürk’ün partisi olan gerçek CHP’ye sarılacaktır” dedi.
“ÜMİT KOCASAKAL CHP İÇİN BİR ÜMİT”

CHP Genel Başkanlığı için geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Prof. Dr. Ümit Kocasakal’ı bu anlamda bir ümit olarak gördüğünü dile getiren Şahin, “Onun adaylık açıklamasının sonunda ifade ettiği: ‘Ben her şeyimi bu ülkeye, Cumhuriyete borçluyum. Bu nedenle herkesin çok iyi bildiği ama çeşitli sebeplerle yüksek sesle söyleyemediği hususları dile getirmeyi partime, ülkeme, milletime ve her şeyimizi borçlu olduğumuz Ulu Önder Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize karşı bir görev saymaktayım. Sonuçları ile de yüzleşmeye ve katlanmaya hazırım. Çünkü başka Türkiye yok. Ben esasen Cumhuriyet Halk Partisi'nin vatansever, anti emperyalist, Cumhuriyetçi gerçek tabanına, delegesine, seçmenine, halka sesleniyorum: Lütfen ayağa kalkınız, partinize ve ülkenize sahip çıkınız. Lütfen hepiniz birer Mustafa Kemal olunuz. Bu tespitlerime katılıyorsanız lütfen kendi takdir edeceğiniz yollarla altına imzanızı atınız, gereğini yapınız. Yapınız ki yeni bir Kuvvayı Milliye hareketi başlasın. Sessiz ve tepkisiz kalmayın, kaderinize boyun eğmeyin, geleceğinizi siz yaratın. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakalım.’ Sözlerine sonuna kadar katılıyorum. Tüm gerçek Atatürkçüler gibi gönülden destekliyorum” diye konuştu.