CHP Sarıyer ilçe örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Silivri'ye giderek, cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek amacıyla başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı.


chp sarıyer

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Yeşilbaş, Gençlik Kolları Başkanı Nihan Sabaz ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı Silivri Demokrasi Nöbeti’ne katılarak, tutuklu gazetecilere destek verdi.

“Bütün zorluklara haksızlığa baskıya rağmen CHP’liler umudu yeşertecek”


CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Silivri Cezaevi’nde bir basın açıklaması yaptı. Deniz, yaptığı basın açıklamasında ise şunları söyledi:“Şu an ülkemizde 33 basın mensubu cezaevinde, 200’ün üzerinde gazeteci ise tutuksuz yargılanmakta. 7 binin üzerinde gazeteci işsiz iken aslında zor şartlarda çalışabilen ve şu veya bu nedenle çalışamayan gazeteciler gününü kutlamak için Silivri deyiz.

Basın susturulmuş, özgürlüğü kalmamış, işin en acı yanı da CHP dışında hiç bir kurumdan tepki çıkmıyor. Asıl korkutan tablo budur. Basın kuruluşları bile meslektaşlarına yeterince sahip çıkmıyorsa, demokrasinin bütün damarları tıkanmıştır.

Her zaman söylüyorum, umutsuzluk yok. Ancak umudunu yitiren insanlar var. Bütün zorluklara haksızlığa baskıya rağmen CHP’liler umudu yeşerteceklerdir.

Nasıl ki kumpas kurularak, içeriye atılan askerimizi, yazarlarımızı, bilim adamlarımızı bu Silivri'den kurtardık, bir gün şeref madalyası ile Can Dündar’lar bu kapıdan elini kolunu sallayarak çıkacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalışamayan, tutuklu gazetecilerimizin gününü kutluyor, acımasızca düşüncesini yazdığı için katledilen bütün gazetecilerimizi saygıyla anıyorum.”