CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sarıyer Riva’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi.


 

deniz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikte birbirinden renkli görüntüler yaşandı. Etkinliğe yoğun katılım olması nedeniyle kadınlar salona sığmadı.

Deniz,  iktidarın kadın politikalarını eleştirdi


Sunumunu CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Yeşilbaş’ın yaptığı etkinlikte konuşan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, hükümetin kadına yönelik yanlış politikalarını eleştirerek, kadınların toplumdaki yerinin önemine değindi.

Başkan Genç’ten birlik ve beraberlik vurgusu


enginEtkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadınların dayanışma içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Sadece bir gün değil her gün bu coşkunun olması gerektiğini belirterek, tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı.

Engin’den eğitim eleştirisi


CHP milletvekilli Didem Engin, yaptığı konuşmada eğitim sistemindeki bozukluklarına değinerek, mecliste verdiği soru önergesinde de belirttiği gibi eğitim sisteminde de kadınların ikinci plana atıldığını söyledi. Salonda bulunan kadınlara bu durumu kabul etmemelerini söyleyen Engin, dayanışmanın önemli olduğunun altını çizdi.

Başkan Genç’ten Sarı Gelin Türküsü


koroKadınların ricası üzerine alkışlarla sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadınlarla birlikte Sarı Gelin Türküsünü okudu. Genç’in performansı salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Düzenlenen etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul Milletvekilli Didem Engin, Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları, CHP ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Etkinlik,  kadınların müzik ve tiyatro sunumlarıyla son buldu.