Seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer esnafını ziyaret eden CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp’e destek vermek için çalışmalara katılan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu.


Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri kapsamında seçim bölgesinde aralıksız olarak çalışma yapan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp Sarıyer esnafını ziyaret etti. Seçim çalışmasına CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Alp’e destek olarak katılan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz gazetemize verdiği röportajda önemli tespitlerde bulundu.

Deniz: Sarıyer’de oy oranımız daha da artacak


Sarıyer’de mevcut oylarının rakamsal olarak daha da artacağını belirten Deniz, “Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de erime var. Saha çalışmalarımız da bunu görebiliyoruz. Halk artık gerçekten CHP’nin iktidarının gelmesi gerektiğine inanıyor. AKP’ye oy veren vatandaşlarımız,  artık AKP’ye oy vermeyeceklerini söylüyor. Nedeni ise, esnaf sıkıntı da iş yapamayacak halde, işsizlik, eğitim ve birçok alanda halk sorunlarla boğuşuyor. 13 yıllık sorun yumağı halkı bıkma noktasına getirdi. Bunun için halk arayış içinde ve CHP’yi kurtarıcı olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

Deniz: Sarıyer’in bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız


Sarıyer Belediyesi’ni yerel seçimlerde 2 kez üst üste kazandıklarını ve halkın güvenini boşa çıkarmadıklarını belirten Deniz, “Sarıyer bundan sonra yerel seçimlerde verdiği güveni nasıl boşa çıkarmadıysak genel seçim de boşa çıkarmayacağız. Sağlık, eğitim, kentsel dönüşüm ve birçok sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Bizim desteklediğimiz yerinde dönüşümdür. Yetkiyi yerelleştireceğiz.  Sarıyer’in bütün sorunlarını yerel olarak çözeceğiz. Kentsel dönüşüm konusunu ne TOKİ, Siyah Kalem, Albayrak ya da Ağaoğlu gibi holdinglerle değil halkımızla, yerelle çözüme kavuşturacağız.  Millet Ankara’da beklemeyecek. Direk olarak halkın içinde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı’na eleştiri


Sürekli gündemde olan ve iktidar ile muhalefet partileri arasında tartışılan Cumhurbaşkanı’nın miting yapması konusuna değinen Deniz şu ifadeleri kullandı: “AKP kan kaybediyor, eriyor.   AKP’nin bu erimesinden CHP, MHP, HDP yararlanacak. Cumhurbaşkanın miting yapması AKP’deki korku ve kaygının ne kadar derin olduğunu göstergesidir. Anayasaya karşı gelerek AKP’ye 400 milletvekili istemesidir.   Sen cumhurbaşkanıysan eğer zaten mecliste bulunan 550 milletvekili senindir. 400 milletvekili istiyorsan geriye kalan 150 milletvekili kimin? Bu da insanları kutuplaştırıyor.

Deniz: AKP’nin projesi yok


CHP’nin projelerinin çok önemli olduğunu belirten Deniz, “CHP olarak bu seçim daha farklı olacak seçim bildirgemiz halka dokunan projelerle dolu. Son açıklanan merkez projemiz tüm Türkiye’yi sorunlarını ele kapsayan projedir. AKP’nin bir projesi yok. Sadece diktatörlük var” dedi.

Ayrıca HDP’nin CHP’den oy alacağı tartışmasına da değinen Deniz,” HDP,   CHP’den değil AKP’ den büyük oranda oy alacaktır. CHP’den sadece batıda çok az miktarda etkiler” dedi.