CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne şehit cenazesinde mermi atılmasına tepkiler sürüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığının çağrısıyla Sütlüce’de toplanan kalabalık bir grup, Ak Parti İl Başkanlığı’na siyah çelenk bıraktı. Proteto eylemine Sarıyer’den yoğun katılım oldu.


 

1CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısıyla Sütlüce'de toplanan kalabalık bir grup, AK Parti İl Başkanlığına yürümek istedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgede CHP'liler, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'ya destek sloganları attı. Türk bayrakları ve CHP flamaları taşıyan kalabalık yürüyüşe geçmek istedi. Polis müdürleriyle CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat arasında yapılan görüşmelerin ardından grubun Haliç Kongre Merkezi girişine kadar yürümesine izin verildi.

Sarıyer’den yoğun katılım


Açıklamaya; CHP İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Gülay Yedekçi ve Onursal Adıgüzel, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye başkan yardımcıları; Hüseyin Coşkun, Gökan Zeybek, İsmail Erdem ve çok sayıda partili katıldı.

“12.5 milyonu zor tutuyoruz”


Cemal Canpolat, "12.5 milyon oy alan bir partinin genel başkanının önüne mermi atanlar şunu bilsinler ki, 12.5 milyon insanı evlerinde zor tutuyoruz" dedi.

“Genel başkanımız geldiğinde emniyete bildirmeyeceğiz”


4Yaşamını yitiren polisin cenazesi konusunda Emniyet Müdürlüğü'nün kendilerine yanlış bilgi verdiğini söyleyen Canpolat, "İlk olarak cenazelerin Emniyet Müdürlüğü'nden kalkacağı söylendi. Gecenin geçen saatine kadar anlaşılıyor ki cenazeler bir organizasyonla Fatih Camii'ne taşındı. Anlaşılıyor ki devletin içinde başka bir çetenin olduğu anlaşılıyor. Ana muhalefet partisinin güvenliğini alamayan bir devlet, saygınlığı olmayan bir devlet anlamına gelir. Ama şu bilinsin; genel başkanımız İstanbul'a geldiğinde emniyete bildirmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

“Hesabını soracağız”


"CHP ölen, öldürülen şehit düşen o minicik çocuklar, polisler ve bu yurttaşlarımızın hesabını soracak" diyen İl Başkanı Canpolat, "Bu ülkenin birliğini sonuna kadar sağlayacağız. Şu bilinsin; bir kez daha cenazelerde provokasyon yapılıp emniyet seyrettiği takdirde, CHP'liler her cenaze törenine binlerce kişiyle katılacak. Cebine yumurtayı koyacak. AKP'den kim gelirse kafasına indirecek" diye konuştu.

CHPlilere köprü üzerinden yumurta atıldı


anaAçıklamanın ardından bir grup CHP'linin otobüslere binişi sırasında Haliç Köprüsü'nden üzerlerine yumurta atıldı. Polisin köprü üzerinde tedbir almamasına tepki gösteren partililerle, bazı polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında polis biber gazlı saldırıda bulundu. Gerginlik partililerden bir grubun araya girmesiyle büyümeden önlendi.