Sarıyer siyasetinin önemli isimlerinden Ali Sönmez, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir toplantı ile resmen adaylığını duyurdu.  Adaylık açıklamasına katılımın yüksek olması nedeniyle Büyükdere'de bulunan CHP İlçe Başkanlığındaki toplantı salonunda yapılması planlanan açıklama ilçe binasının önüne alındı. Partililer ve delegelerin yoğun olarak katılım gösterdikleri açıklamada Ali Sönmez şu başlıklara değindi.

“İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN BELLİ YOLLARDAN GEÇMEK GEREKİR”

Partide ilçe başkanı olmanın yolu, emekten geçer, uğraştan geçer, sokaktan geçer, bulunduğunuz ilçeyi bilmekten geçer. Sordum soruşturdum, ilçe başkanlığı hakkı bana düşer mi düşmez mi diye. Yaptığım çalışmalar sonucu gördümki, parti büyüklerimiz, delegelerimiz, üyelerimiz bize bu görevi vermekte kararlı. Bana aday ol dediler sen bunu hak ediyorsun dediler aday olmaya karar verdim.
“PARTİ İÇİNDEKİ SIKINTILARI BİLİYORUM”

Partimizin ilçedeki eksiklerini biliyorum, sokağın eksiğini biliyorum, partide bir gönül kırıklığı olduğunu biliyorum. Partide kurumların eş güdümlü çalışmadığını görüyorum. Partide bir ötekileştirme olduğunu görüyorum. Seçim kampanyalarında nasıl zorluklar çekildiğini biliyorum. Geçmişte gençlik kollarında haftalık toplantılarımızın 70-80 kişi ile yaptığımızı, bugün ise partide gençlerin kalmadığını biliyorum. Genci, kadını olmayan bir partinin iktidarı olamayacağını biliyorum. Seçimle gelenlerin partinin programı ve tüzüğüne aykırı çalıştıklarını biliyorum. İşte tüm bunları bildiğim için aday oluyorum.
“1989’DA AYAĞA KALKTIK İKTİDAR OLDUK YİNE OLACAĞIZ” 

89 seçimlerinde ayağa kalktık, sokağa düştük, halka gittik ve bu çalışmalar ile bir çok ilde iktidarı aldık. Şimdi yine ayağa kalkıyor ve Sarıyer’den de biz ayağa kalkıp iktidarı tekrar alacağız. Ne olduğu belli olmayan garip bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde seçimi alacak ve parlementer sisteme tekrar geri döneceğiz. Adalet yok, özgürlük yok, kadın hakları yok, dış politika, ekonomi yok. Türkiye cumhuriyetini yeniden bölgemizin yıldızı yapmalıyız.
“BİREYSEL ÇIKARLAR İÇİN SİYASET YAPANLARA İTİBAR ETMEYİNİZ”

Buradan tüm partili dostlarıma, üyelerimize, delegelerimize sesleniyorum, bireysel çıkarları için siyaset yapanlara itibar etmeyiniz. Toplum merkezli siyaset yapmak zorundayız. El ele gönül gönüle vermek zorundayız. Güç birliği yapmak zorundayız. Sokağa binlerle çıkmak zorundayız. Dağa taşa partimizin ismini, görüşlerini yazmak zorundayız. Partide heyecan yok heyecan yaratmak zorundayız. İnanç yaratmak zorundayız. Partide umut yok. Örgütümüzün üstüne ölü toprağı serpilmiş, bunun sebebi yöneticilerdir, sorunlardır. Her partilinin ilçeye gelmesini sağlamalıyız.
“TEK AMACIM VAR”

Bireysel hiç bir çıkar peşinde değilim. Buna haddim de yok. Cumhuriyet halk partisi bayrağını göndere çekmek ve Türkiye Cumhuriyetinde CHP’yi iktidar yapma amacından başka hiç bir amacım yoktur. Kongre demek, Mehmet’in kalkıp, Ahmet’in oturması algılanmamalıdır. Kongre demek, partinin omurgasının oluşturulmasıdır, partinin programının oluşturulmasıdır. CHP kongre delegeliği, CHP’nin karar kuruludur, büyük sorumluluk ister. Delegeliği istediğiniz gibi kullanamazsınız. Ben bilmem abim bilir sözünü kabul etmiyorum. CHP kongre delegeliği başkasına ciro edilemez.
“BELEDİYEMİZ İLE BİZİ KİMSE KARŞI KARŞIYA GETİREMEZ”

Övünerek söylüyorum ki, Sarıyer Belediyesi, CHP’nin siyasi kontrolünde yönetilen bir kamu kurumudur. Üzülerek söylemeliyim ki orada parti tarafından yetkilendirilmiş, halk tarafından da seçilmiş partililer ile örgütü karşı karşıya getirmek isteyenler vardır, olacaktır. Bunlara hep birlikte el birliği ile son vereceğiz. Kesinlikle partimizin yönetiminde olan belediyemiz ile bizi kimse karşı karşıya getiremeyecektir. İnanç ve rahatlılıkla söylüyorum ki, belediye partimizin yönetimindedir ve öylede kalacaktır. Eş güdüm içinde, siyasi ahlak içinde, parti kuralları içinde çalışmalarımız devam edecektir. Belediyelerimizin başarılı çalışmaları üzülerek söylemeliyim ki partimize şarj edilmemektedir. Bunu ortadan kaldıracağız. Eş güdümlü çalışacak başarımızı halkla buluşturacağız.

Örgütümüzden yüksek bir enerji alıyorum ve bu kongreden başarı ile çıkacağız. İnanıyorum ki yeniden bağımsız Türkiye diyeceğiz, Yeniden demokratik Türkiye diyeceğiz.

Kaynak: Sarıyer Gözlem