Delege seçimleri dönemine giren Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı, iddialar ve istifalarla adeta kaynıyor. İlçe teşkilatının önemli isimlerinden Murat Demirkol, sürpriz bir kararla tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ederken; CHP Sarıyer Büyükdere Mahallesi Eski Başkanı İsmail Mırık, ilçe teşkilatını ve Sarıyer Belediyesi’ni hedef alan sert açıklamalarıyla bomba etkisi yarattı.

Delege seçim heyecanı yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı adeta kaynıyor. Yeniköy’de, bazı belediye meclis üyelerinin de desteklediği listenin, üyelere erzak dağıttığı iddiasıyla çalkalanan CHP’de; ilçe teşkilatının önemli isimlerinden Murat Demirkol, sürpriz bir kararla tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. CHP Sarıyer Büyükdere Mahallesi Eski Başkanı İsmail Mırık ise ilçe teşkilatını ve Sarıyer Belediyesi’ni hedef alarak, “Belediye ekibi iş karşılığı, sosyal yardım karşılığı üyelerden oy istiyor. Bu durum, partimiz adına çok düşündürücüdür” iddiasıyla büyük tartışmalara neden oldu.
BEKLENMEYEN İSTİFA

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın önemli isimlerinden Murat Demirkol, sürpriz bir kararla CHP’deki tüm görevlerinden istifa etti. Demirkol, Cuma günü (dün) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada parti üyeliğinde de istifa ettiğini duyurdu. Delege seçimleri öncesinde yaşanan bir takım gelişmeler dolayısıyla partisiyle fikir ayrılığı yaşayan Demirkol’un istifası, CHP’de tartışmalara neden oldu.
“KURDU KUZUYA BOĞDURMAK İSTİYORLAR”

İstifa kararını sosyal medya üzerinden duyuran Murat Demirkol, çarpıcı ifadeler kullandı: “Sevgili dostlar… An itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki görevlerimden ve üyelikten istifa etme kararı almış bulunmaktayım. Resmi istifa dilekçemi, ilçe başkanlığına ileteceğim. Başka bir partiye geçme düşüncem yoktur. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam edeceğim. Kurdu kuzuya boğdurmak isteyenlere başarılar dilerim. Saygılarımla…”
ESKİ MAHALLE BAŞKANI, CHP YÖNETİMİNİ BOMBALADI

Öte yandan CHP Sarıyer Büyükdere Mahallesi Eski Başkanı İsmail Mırık ise delege seçim heyecanı yaşayan partide, Sarıyer İlçe Teşkilatı’nı ve CHP’li Sarıyer Belediyesi’ni adeta bombaladı. “Belediye ekibi iş karşılığı, sosyal yardım karşılığı üyelerden oy istiyor. Bu durum, partimiz adına çok düşündürücüdür” iddiasında bulundu.
MIRIK: PARTİMİZ ADINA UTANÇ VERİCİ

Mırık, çok konuşulacak iddiasını şöyle sürdürdü: “Delege seçimleri için en kritik mahallelerde partiyle uzaktan yakından alakası olmayan kişiler üye yapıldı. Bu üyeler bizzat tespit edildi ve bu üyelerin içinde AKP’ye oy veren birçok vatandaşın bulunduğunu çok net bilmekteyiz. Bu kişilerin ilçe başkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde kendilerine oy verdirtmek için üye yapılması, partimiz adına utanç vericidir.”
"CHP İLKE VE DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞILDI"

Mehmet Deniz yönetimindeki ilçe teşkilatına olan eleştirilerini sürdüren Mırık, “CHP ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaşıp yalnızca, ‘kazanmak için her şey mübahtır’ zihniyetiyle hareket edenler, Sarıyer’de CHP’ye gönül vermiş binlerce partilimiz tarafından hiç de hoş karşılanmamaktadır. Biz CHP’ye gönül vermiş vatandaşlar, geçen dönem partimiz zarar görmesin diye sustuk; ancak onlar meydanları boş bulup her türlü ahlaksız işleri yaptılar. Bu dönemde aynıları tekrarlanmasın diye konuşmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
MIRIK: İLÇE YÖNETİMİNDEKİ İHALE TAKİPÇİLERİ, RANTÇILAR VE MUHBİRLER BİLİNİYOR

Temiz bir CHP için yola çıktıkları Sarıyer’de her türlü engelle karşılaştıklarını belirten Mırık, eleştirilerinin dozunu artırarak şunları söyledi: “Şu anki ilçe yönetiminde ihale takipçileri, rantçılar ve muhbirlerin olduğu birçok partili arkadaş tarafından bilinmektedir. Bu çakma üyeler olduğu için, delege seçimlerinden çıkacak sonucun sağlıksız olacağı, birçok partilimiz tarafından bilinmektedir. Delege seçimlerinde CHP Sarıyer üyelerinin çok dikkatli olmaları, parti menfaatlerini ön plana çıkartıp, Sarıyer’de partimizi güçlendirecek bir ilçe yapısıyla yola devam etmeleri en büyük dileğimizdir.”