Sarıyer protokolü ve vatandaşlar, kutsal Muharrem ayı dolayısıyla İmam Hüseyin Cemevi’nde kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.

Kutsal Muharrem ayı dolayısıyla bir araya gelen Sarıyer protokolü ve vatandaşlar Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İmam Hüseyin Cemevi’nde verilen iftar yemeğinde buluştu. İftar programına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, diğer parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İNSANLIK, BU ZULÜMDEN DERS ÇIKARMALI

Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu Sait Kral okuduğu duanın ardından, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerinin mateminin tutulduğu Muharrem ayında, tüm insanlığın bu büyük zulümden ders çıkarması gerektiğini ifade ederek, barış ve huzur temennisinde bulundu.
İMAM HÜSEYİN VE KERBELA ŞEHİTLERİNİN YASI TUTULUYOR

Muharrem oruçlarında; Hz. Muhammed’in torunu İmam Hüseyin ve 71 şahsiyetin, Yezid orduları tarafından aç ve susuz bırakıldıktan sonra şehit edilmelerinin matemi tutuluyor. Alevi vatandaşlarımızın kimi yerlerde 10 kimi yerlerde 12 gün tuttuğu yas ibadeti olan Muharrem oruçları, İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanıyor. Kallavi iftar sofralarının yerine mütevazı iftar sofralarının kurulduğu kutsal Muharrem oruçları, 21 Eylül’de başlamıştı. Oruçlar 3 Ekim’deki Aşure Günü’ne kadar devam edecek.