CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tekçe, İBB sorumluluğunda şantiye alanı olarak kullanılan Büyükdere Fidanlığı’nın, Sarıyer Belediyesine devredilmesini talep etti. Tekçe, bölgenin park ve sosyal donatı alanı olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tekçe, İstanbul İl Özel İdaresinden İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen Büyükdere Fidanlığı için dikkat çeken bir öneride bulundu. Fidanlığın şantiye alanına döndüğünü belirten CHP’li Tekçe, bölgenin park ve sosyal alan olarak kullanılması şartıyla Sarıyer Belediyesi’ne devredilmesini talep etti.

Tekçe: Sarıyerliler olarak izin vermeyeceğiz


Belediye Meclisinde yaptığı açıklamayı, bölgede kesilen ağaçların ve yapılan hafriyat çalışmalarının fotoğraflarını göstererek sürdüren Ekrem Tekçe, şunları kaydetti: “Asırlık fidanlığı yok etmek için her türlü oyun her türlü cambazlık yapılmaya başlandı. İki yıldan fazladır kum deposu olarak kullanılan alanda, şimdi de kamyonlarla hafriyat taşınıyor. Rant uğruna asırlık fidanlık yok ediliyor. Sarıyerliler olarak bu duruma izin vermeyeceğiz.”

“Bölgenin bir yaşam alanına çevrilmesi gerekiyor”


Büyükdere Fidanlığı olarak bilinen alanın Sarıyer Belediyesine devredilmesini talep eden CHP’li Tekçe, “Fidan ve doğa katliamı bir an önce durdurulmalıdır. Bu bölgenin bir yaşam alanına çevrilmesi gerekmektedir. Belediyemizin Büyükdere Fidanlığı’nı, Sarıyer halkının en iyi şekilde kullanabileceği bir park haline getireceğine inanıyorum. Çünkü Sarıyer Belediyesi, önce halkını düşünen sosyal bir belediyedir. Bugüne kadar yaptığı güzel hizmetlerle de bunu herkese göstermiştir” ifadelerini kullandı.