CHP’li Aykut Erdoğdu, “Her türlü bireysel özgürlüğün korunması anlamında, örgütlü olarak, Türkiye’nin her yerinde gerekeni yapacağız. Bu ülkedeki kadınların kıyafetleri sizi niye ilgilendiriyor. Sonsuza kadar onların yanında olacağız.” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde çalışan, işinden evine gitmek üzere bindiği otobüs yolculuğunda cinsiyetçi bir yaklaşıma maruz kalan Ayşegül Terzi’ye destek amacıyla Maslak Acıbadem Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun katılımının yanı sıra, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve CHP Sarıyer İlçe Örgütü katıldı.

sariyer-postaBasın açıklamasında Erdoğdu şöyle konuştu:

“Türkiye’de geleceğe yönelik, son derece kötü bir mesaj veren barbarca bir saldırı oldu. Şort giymiş bir genç kadın, gerici bir kabanın saldırısına maruz kaldı. Bu saldırının üzerine düşmemizin önemi şudur; bir kişinin diğer kişiye yaptığı saldırı değildir. Bir yaşam biçiminin diğer bir yaşam biçimine karşı yaptığı saldırıdır. İnsanlar din, vicdan, kıyafet özgürlüğüne sahiptir. Bu saldırı, Türkiye’de 78 milyona yapılan bir saldırı ve hakarettir. Bu yapılan saldırının cezalandırılması, bir kişinin diğer bir kişiyi yaralama saldırısı olmamalıdır. Türkiye’deki kadınlar ve erkeklerin kıyafet özgürlüğüne saldıran bir zihniyetin cezalandırılması gerekiyor. Basit bir yaralama suçu olarak cezalandırılmamalıdır. Bu toplumun özgürlüğüne yapılmış bir anayasal hak ihlali olarak cezalandırılmalıdır. İsteyen şort giyer, isteyen başını kapatır. Bu şekilde saldırıları fırsat vermemek için elimizden geleni yapacağız. Biz, CHP olarak bu ülkenin ana muhalefet partisiyiz, 15 milyonluk kitleyi temsil ediyoruz. Barbar zihniyeti savunanlara da şunları söylüyoruz; sizin kaba, pespaye, başkasına sataşan, başkasının yaşam alanını kısıtlayan ve Türkiye’yi uluslararası arenada küçük düşüren bu münferit saldırılarınıza asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Açıklama ardından kitle, İlçe Başkanı Mehmet Deniz önderliğinde, Maslak Acıbadem Hastanesi önünden Darüşşafaka Metro girişine kadar yürüdü ve eylem sona erdi.