Sarıyer’de 4- 4’lük Destek Eğitim Odası adı verilen proje kapsamında, ilçedeki üstün zekalı çocukların tamamının eğitim alması sağlanacak.

Konuyla ilgili olarak Boğaziçi İlim ve Kültür Vakfı’nın proje koordinatörlüğü görevini yürüten Abdullah Ensen bilgi verdi. Sarıyer’de özel eğitim alamayan üstün zekalı bir çocuk kalmayacağını kaydeden Ensen,  bu çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirtti. Bu çocukların özel eğitime duydukları ihtiyaçtan bahseden Ensen, ilgisiz, dikkat eksiliği bulunuyor ve asosyal şeklindeki yaftalamalara maruz kalındığını kaydetti. Öğrencilerin zihinsel açlıklarını doyurma noktasında çalışma yaptıklarını anlatan Ensen, projenin detaylarından da söz etti.

“ZİHİNSEL AÇLIKLARI DOYURULDU”


Ensen,  üstün zekalı çocukların eğitim hayatındaki eksiklikleri tamamlamak için vakıf olarak İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğini aldıklarını anlattı. Proje dahilinde öğrenci, öğretmen ve ebeveynle ilgili sürecin tamamına ilişkin çalışma yapıldığını aktaran Ensen, farkındalık sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ensen, seminer ve eğitim programları aracılığıyla üstün zekalı çocukların zihinsel noktadaki açlığını giderdiklerini sözlerine ekledi.