Sarıyer Büyükdere’de yolun dar olması, araçların gelişi güzel park edilmesi, denetim mekanizmalarının işlememesi ve kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi tam bir kaos ortamı yaratıyor.


Sarıyer’in en işlek caddelerinden biri olan Büyükdere Caddesi’ndeki trafik çilesi hayatı durma noktasına getirdi.  Daha önceki haberlerimizde de defalarca bu konuya değinmemize rağmen, herhangi bir önlem alınmadı. Yolun tek şeritli olmasına rağmen araçların yolun her iki tarafına da park etmesinden dolayı trafik durma noktasına geliyor. trafik sorunuNeredeyse yolun ortasına kadar park eden araçlar ve esnafın malzemelerini kaldırımlara bırakması yaya geçişlerini de engelliyor. Durum böyle olunca da yayalar mecburen, daralan yolda yürümek durumunda kalıyor. Yolda yürümek zorunda bırakılan yaşlı, kadın ve çocukların can güvenliğini de tehlikeye giriyor. Özellikle ambulans, itfaiye, otobüs, kamyon ve kamyonet gibi büyük araçlar geçmekte zorlanıyor.

Yolda herhangi bir denetleme yapılmıyor


Yaşanan bu kaosun ortasında herhangi bir yetkilinin, yolun denetimini sağlayacak, trafik polisi, zabıtanın olmaması başıboşluğu hat safhaya çıkarıyor. Yol boyunca park yapılmasının yasak olmasına rağmen, kimse bu yasağı tanımıyor. Durum böyle olunca hem yol hem de dükkanların önü kapanıyor. Karmaşanın yaşandığı yolda günde birkaç defa kaza olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmıyor.

Herkes bu durumdan sorumlu


Yaşanan bu kaostan herkesin bir payı var. Malzemelerini kaldırıma bırakan esnaf, yolun ortasına park eden sürücü, görevini yapmayan trafik memuru ve zabıta. Yani kısaca Sarıyer’de yaşayan herkes bu karmaşada pay sahibi.

Haber: Nevzat Temel