Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın Darıca ilçesine atanması sebebiyle Sarıyer Muhtarlar Derneği İstanbul Korupark’ta veda yemeği düzenledi.  


Veda yemeğine, Kaymakam Ömer Karaman eşi Zeynep Karaman’la katılırken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek,  AKP İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer Muhtarları, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç,  Sarıyer Emniyet Müdürü Murat Karakaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fırat Işık, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve                         İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar katıldı.  IMG_0346

Sarıyer’de 5 yıl görev süresi dolan Kaymakam Ömer Karaman Darıca’ya atandı. Bunun üzerine Sarıyer muhtarları Karaman’a İstanbul Korupark’ta veda yemeği verdi. Veda yemeğinde, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak sunumu yaparken, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar birer konuşma yaptılar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı  Salih Bayraktar, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ve Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç Kaymakam Ömer Karaman’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdiler. Kaymakam Ömer Karaman ise, övgü dolu sözlerle mahalle muhtarlarına birer teşekkür belgesi verdi.  IMG_0281

IMG_0329Yemekte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Kaymakamımız Ömer Karaman, artık Sarıyerli bir vatandaşımızdır. Gittiği yer neresi olursa olsun başarılı çalışmalarına devam edecektir. Sayın Kaymakamımız, çok güzel işler yaptı. Bu çalışmalarıyla belediye olarak bizlerin yükünü de hafifletti. Bütün çalışma arkadaşlarım ve mensubu olduğumuz Sarıyer adına Sayın Kaymakamıma teşekkür ediyor, yolu açık olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Bu bir veda değil, vefa yemeği”

IMG_0336Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar veda yemeğinde; “ Bu organizasyonu düzenleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu buluşmanın bir veda değil, vefa buluşması olduğuna inanıyorum. Hayat acısıyla tatlısıyla geçiyor. Nasıl geçerse geçsin, geriye dönüp baktığında vicdanının rahat olması önemlidir. Sayın Kaymakamım Sarıyer’de çok güzel, hayırlı işler yaptı. Makamlar fanidir fakat yapılan hizmetler fahridir. Kaymakamımız kapısına gelen hiç kimseyi geri çevirmedi. Yeni görevinde kendisine ve ailesin mutluluklar dilerim” dedi.

Karaman, “Artık bir Sarıyerliyim”

Ömer Karaman beş yıl görev yaptığı Sarıyer ilçesinden bir Sarıyerli olarak kalmaya devam edeceğini, İstanbul’a en yakın ilçe olan Darıca’da görev yapmayı kendisinin istediğini belirterek, ailesi ve çocuklarının Sarıyer’de olduğunu söyledi. Karaman, “ Öncellikle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hizmet aşkıyla ve heyecanıyla çalışarak görevimi yaptım. Sarıyer’de güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Başkalarının yardımına koşmak görev değil, zevktir,  ibadettir. Dünyada hiç bir makam kalıcı değildir. Herkes bir gün bulunduğu makamı bir başkasına devredecektir. Ben de 5 yıldan beri Sarıyer’de kaymakamlık yapıyorum. Benim Sarıyer’de görev sürem doldu.   Bir gün buradan  gideceğimi bilip, ona hazırlıklıydım” diye konuştu.

KIMG_0350araman, Birlik ve Beraberlik vurgusu yaptı

Sarıyer’de bütün bürokratlarla birlikte hizmetin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Karaman,  “Bu gece burada bütün siyasi partilerin temsilcilerinin bir arada olması, gösteriyor ki bir mülki idare amiri olarak görevimizi zaruri ölçüde yaptığımızın kanıtıdır. Bu birlik ve beraberliği Sarıyer’imiz için sürekli kılmalıyız. Bunu sağlayabilirsek Sarıyer için halk için büyük bir kazanım olur” dedi.

Basını da unutmadı

Karaman yerel basının önemine vurgu yaparak, “Yerel basın kamu hizmeti olarak bizlerle beraber koştular. Yapılan hizmetlerde basının çok emeği var. Sağ olsunlar üstlerine düşenin fazlasıyla yaptıklarına inanıyorum. Sizlerin huzurunda basına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  IMG_0301

Tüm Sarıyerlileri Darıca’ ya davet etti

Karaman son olarak Darıca’da Sarıyerlilerin bir kardeşlerinin olduğunu ve tüm Sarıyerlileri Darıca’ya beklediğini söyledi. “ Kimseye kırılmadan, gücenmeden görevimi devrediyorum, Sarıyerlilere hakkımı helal ediyorum, sizlerin de helal etmesini istiyorum. Allahaısmarladık demiyorum, bu bir veda değil” dedi.  IMG_0295
IMG_0368