Karadeniz’in azgın dalgaları ve ters akıntı nedeniyle meydana gelen boğulma olaylarıyla ilgili uyarılar dikkate alındı. Uygulamaların hayatta geçmesiyle vatandaşlar rahatladı.


3Boğulma olayları konusundaki uyarıları dikkate alan yetkililer, özellikle Karadeniz’in azgın dalgaları ve ters akıntıya karşı dört koldan önlem aldı. Hafta sonları binlerce vatandaşın yüzmeye gittiği Sarıyer’deki halka açık Kısırkaya plajında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 cankurtaran görevlendirildi. Sarıyer Belediyesi ise ATV araçlı zabıtaları devreye soktu. Jandarma görevlileri ise sürekli olarak kıyıda devriye gezip, yasak olan yerlerde denize girenleri uyarıyor. Bu arada kıyıya da ters akıntıya karşı nasıl davranılması gerektiğini anlatan tabelalar yerleştirilirken, duba bulunan alanların dışında 1yüzülmemesi için ‘Denize girmek yasaktır’ yazılı tabelalar konuldu.

Vatandaşlar kurallara dikkat etmeli


Geçen yıldan bu yana 50’den fazla kişinin boğularak yaşamını kaybettiği Kısırkaya, Kilyos, Gümüşdere kıyı şeridindeki önlemlerini her geçen gün artıran belediye ve güvenlik birimleri, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak yapılan uyarılara karşı denize girmenin yasak olduğu alanlarda yüzmeye çalışanların kendi canlarını tehlikeye attıkları ve uyarıları göz ardı ettikleri belirtildi.kısırkaya

Halka açık ama işletme kimsede değil


Öte yandan belediye ya da mahalle muhtarlıkları tarafından işletilmeyen Kısırkaya gibi plajların bakım ve temizliğinin yeteri kadar yapılmadığından şikayet eden vatandaşlar, “Burası halka açık plaj olarak kullanılıyor ama kime ait olduğu belli değil. İnsanlar gelişigüzel yerlerde kamp kurup, işi bittikten sonra çöpleri etrafa atarak gidiyor. Plajda ne bir sağlık görevlisi ve bir  çöp bidonu ne de sosyal tesis var. Halka açık olması demek ilgisiz kalmak anlamına mı geliyor anlayamadık. Belediyenin bu hizmetleri de vermesi gerekir” dediler.