3’üncü Köprü’nün ayağının bulunduğu yere dev bir projenin daha startı verildi.


İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine, dev bir dalgakıran ve liman projesi için düğmeye basıldı. 2.5 yılda 1 milyon lira harcanarak dev bir dalgakıran ve liman inşa edilecek. Projenin ÇED süreci başladı. 3.Köprü güzergahının geçtiği Sarıyer Garipçe Köyü, köprü ayağının bulunduğu yere yapımı planlanıyor. Hürriyet Gazetesi’nden Fatma Aksu’nun haberine göre, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri de buradan yapılacak.

Projenin 2.5 yılda tamamlanması bekleniyor


boğazz2.5 yılda hayata geçirilmesi beklenen projeye yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak. İMPO İmar Planlama Mühendislik İnşaat Limited Şirketi tarafından ihalesi alınan proje, bir kamu yatırımı olacak. Proje sahası için resmi izinlerin haricinde herhangi bir kiralama veya tahsis bedeli, yatırım sahası devletin arazisi olduğundan herhangi bir ücrete tabi tutulmayacak.

Garipçe Köyü’nde yapılacak olan bu projeyle, dalgaların kıyı yapılarına zarar vermesinin önlenmesi, hem de can, mal, seyir ve çevre emniyetini sağlayan bot ve römorkörlerin barınmasının sağlanması amaçlanıyor. Projede uygulanacak dolgu işleminde kullanılacak taşlar bölgede bulunan izinli özel taş ocaklarından temin edilecek.