Kastamonu Kültür Turizm ve Yardımlaşma Derneği Sarıyerli muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.


Sarıyer’de uzun yıllardır başarılı çalışmalara imza atan ve başkanlığını Ali Ören’in yaptığı Kastamonu Kültür Turizm ve Yardımlaşma Derneği, Sarıyer’de görev yapan muhtarlarla tanışmak, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek amacıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. Sarıyerli muhtarların yoğun katılım gösterdiği kahvaltıda Sarıyer’in sorunlarının çözümü hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

“Bu dernek Sarıyer’de yaşayan Kastamonuluların şemsiye derneğidir”


Kahvaltıda konuşma yapan Kastamonu Kültür Turizm ve Yardımlaşma Derneği 2Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refik Kesek, bütün katılımcılara teşekkür ederek, “Sarıyer’ in gözü, kulağı, ağzı, dili olan; efkâr-ı umumiye dediğimiz toplum katmanlarının sesi ve vicdanı olan değerli arkadaşlar, Sarıyer Kastamonulular Derneği yönetimi olarak devletimize icabet ettiğimizden dolayı hepinize en içten dileklerimle teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Şu an birlikte olduğumuz bu mekân Sarıyer Kastamonulular Derneği’nin mekânıdır. Bu dernekte Sarıyer’ de yaşayan Kastamonuluların şemsiye derneğidir, temsilcisidir. Sarıyer ilçemiz, İstanbul’un en mutena, en güzel ve en değerli ilçesidir. Emsalsiz bir konumu vardır. İstanbul’un Kaşıkçı Elması’dır” ifadelerini kullandı.

Bizler Sarıyer’in geçici misafirleri değil, kalıcı sahipleriyiz


Kesek, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu güzel ilçede Türkiye’nin her yerinden gelerek buraya yerleşen ve burada mukim olan insanlar vardır. Biz Kastamonulular da bu ilçenin asli unsurlarındanız. Sarıyer’ in sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkan, katkı veren bu değerleri özümseyen ve benimseyen Sarıyer’in her türlü gelişmelerine artı değer katan bir topluluğuz. Bizler İstanbul’ da ve Sarıyer’ de yaşayan Kastamonulular olarak bu şehrin ve bu ilçenin geçici misafirleri değil kalıcı sahipleriyiz. Sarıyer bizim evimiz, bizim canımız, kanımız, bedenimizdir. Kısacası Sarıyer biz, biz ise Sarıyer’iz.”

Başkan Genç’e teşekkür

Kesek, son olarak, “19 ilçesi ile Kadim bir medeniyet, tarih, inanç ve kültür şehri olan Kastamonu’nun her yönüyle tanıtımı da yapılacaktır. Başta etkinlik alanı olmak üzere ciddi anlamda bize destek olan Belediye Başkanımız Sn. Şükrü Genç’ e teşekkür ediyoruz” dedi.

Tanışma programında bir araya gelen toplantıda muhtarlar adına konuşan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, muhtarların böyle bir etkinliğe davet edildiği için teşekkür etti.