10411200_10153053236303408_2647261426398965760_n

15 Temmuz’da Türkiye’yi derinden sarsan darbeciler’in girişimi Sarıyer’de 2 can aldı. İMKB (borsa) civarında 04:00 saatlerinde darbecilerin vatandaşa ateş açtığı sırada başına isabet iki isabet alan 26 yaşında olan İstinye’nin sevilen genç siması Fatih Satır’ı binlerce Sarıyerli son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
İstinye Kurşunlu camii’nde kılınan öğle namazının ardından katılımın çok yoğun olduğundan cenaze namazı eski İstinye Tersane alanında kılındı. 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazında gözyaşları sel oldu. Namazının ardından omuzlara alınan Satır’ın tabutu ilahi ve tekbir sesleri ile İstinye Mezarlığı’nda götürüldü ve toprağa verildi.

IMG_4657Eski İstinye Tersane alanında kılınan cenaze namazına, İstanbul Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal, Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, TASKK Genel Başkanlığı, İASKF Genel Başkanlığı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Sarıyer CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çoşkun, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, SARIYER Ülkü Ocakları, mahalle muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce Sarıyerli katıldı.

IMG_4617BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şehidin Babası Turan Satır’ın İstinye Çarşı içinde bulunan dükkan önünde toplanan kalabalık dua ve ilahiler okudu. Fatih Satır’ın cenazesi araç konvoyu ile geldiği sırada gözyaşları bir kez daha sel oldu. Helallik alınarak tekbir sesleri ile İstinye Kurşunlu Camisine omuzlarda götürüldü.

Levent PEHLİVANOĞLU

SARIYER POSTA olarak demokrasiye koruma adına mücadele ederek yaşamını yitiren Fatih Satır’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.


IMG_4634