Görevde bulunan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ı destekleme kararını açıklayan Sarıyerli işadamı ve siyasetçi Başar Biberoğlu, kongre arifesinde uyarılarda bulundu.


Kongreye hazırlanan Sarıyer AK Parti’de değişik hesaplar yapanlara yer olmayacağını ifade eden Biberoğlu, “Listeye girmek isteyip de giremeyenler olabilir. AK Parti’de şimdi tüm hesaplar artık gelecek vizyonu için yapılmalıdır. Parti tabanında belli isimler üzerinde yoğunluklar da artmış durumda.  Adaylıklarda kimler nasıl öne çıkacak, nasıl hamleler yapacak hep birlikte göreceğiz. Ama Sarıyer AK Parti’deki fotoğrafa baktığımızda tek hedefi görmeliyiz. Çatlak seslere, koltuk sevdalılarına fırsat verilmeyecek artık. AK Parti’de herkes, bu milletin hizmetkârıdır” diye konuştu.

Kongre sürecinin başladığını ifade eden Biberoğlu, “Makam sahibi olmak, koltuk hevesini yaşamak için, kendi çıkarlarını elde etmek hedefiyle aramıza katılacakları uyarıyorum. Bizim ve arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun bu anlamda sıkıntımız yok. Ben kongrede hiçbir yere aday değilim. Biz genel merkez ne derse, onu yaparız. AK Partiye ve milletimize hizmet için buradayız. Sarıyer’de büyük projelerin peşine düşmeliyiz. Halka hizmet ederek gelecek seçimlerden daha güçlü çıkmalıyız. AK Parti olarak Sarıyer’de kavgacı siyaset yapmayacağız. Sarıyer’imizi kucaklayıcı siyaset yapacağız. Kavgadan hiçbir zaman fayda gelmez. Koltuk sevdalısı, çıkarcı, kavgacı siyasetle Sarıyer zarar görür” şeklinde konuştu.

 “Çalışmayan gidecek”


Bürokraside yaşanan hantallığın hat safhada olduğunu ve bundan sıkıntı yaşandığını da kaydeden Başar Biberoğlu, “Biz siyasetçi arkadaşlarımıza da bürokrat arkadaşlarımıza da söylüyoruz. Hızımıza ayak uyduramayan arkadaşlar kendileri görevini bıraksın gitsin. Biz hızlı hareket etmeye çalışıyoruz, çünkü 2023’e koşuyoruz. Türkiye’nin her ilinin ve ilçesinin 2023 planlaması var. Bizde bu planlamayı yapmak zorundayız. Buna ayak uyduramayan siyasetçilerimiz ve kamu çalışanları bizim adamımız olamaz. Çalışan bizim adamımızdır. Çalışmayan siyasetçi ve bürokrat istemiyoruz ve aramızdan ayıklayacağız” ifadesinde bulundu.