AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, Sarıyer Belediyesi’nin mülkiyet konusunda vatandaşa sahip çıkmasını isteyerek, “Kilyos’ta 3-5 parsellik arazilerin hak sahiplerine ne zaman devredileceğini bekliyoruz” dedi.


 

hüseyin coşgunSarıyer Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında Sarıyerli vatandaşların yaşadığı mülkiyet sorununu dile getiren Ak Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, özellikle Kilyos’ta yaşanan mülkiyet sorunun çözülmesini istedi.

Coşgun: Vatandaşlar sorunun çözülmesini bekliyor


Mahalle statüsüne erişen Kilyos Mahallemizin köy tüzel kişilerine ait taşınmazları Sarıyer Belediyesi’nin tapulu malı olmuştur. Gökhan Bey, bundan bir kaç yıl önce bu kürsüde ‘Büyükşehir arazilerini bize verin, bedavadan halka dağıtalım’ demişti. Böyle bir şey olmayacağını kendisi iyi bilir. Herhalde amaç bir siyasetti. Kilyos’ta 3-5 parsellik arazilerin hak sahiplerine ne zaman devredileceğini bekliyoruz. Sarıyer Belediyesi Meclisinin bir mensubu olarak Kilyos’a gidiyoruz, orayı geziyoruz. Birkaç vatandaşla görüştük, ‘Belediyemizin attığı bir adım yok. Lütfen belediye meclis üyeleri olarak bizi burada mahcup etmeyin ve bu sorun çözülsün’ dediler.

Coşgun, Sarıyer Belediyesi’ni topa tuttu


Biz artık Sarıyer halkına özellikle mülkiyet konusunda sahip çıkılmasını istiyoruz. Acaba bu 3-5 parsellik sorunu çözmek için ‘Beyaz atlı bir kahraman’ mı bekliyorsunuz.  Buradaki vatandaşlar mutlu sona ulaşsın diye, Mülkiyeti çözmek için en ufak çaplı sorunda bile fırsat elinizde. İmza atacak kalem mi bulamıyorsunuz? Yok sa yaslanacak bir omuz mu bulamıyorsunuz? Bu arsaları hak sahiplerine devretmemenizde bilmediğimiz özel sebepler mi var? Bu işi ne zaman halledeceğinizi vatandaşlarla beraber bizde merak ediyoruz.

Zeybek, soruları cevapladı


gökan zeybekAk Parti’li Hüseyin Coşgun’un konuşmasından sonra söz alan, CHP Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek, şu açıklamalarda bulundu: “Kilyos’taki arazilerle ilgili olarak 2981 ya da 3290 sayılı İmar Affı yasalarıyla, gecekondu hak sahiplerinin mülkiyet edinme meselesiyle 6306 sayılı Büyükşehir yasasıyla birlikte köy tüzel kişilerine ait olan mülklerin ilçe belediyelerine devredilmesi ve bu mülkler üzerinde kiralama yöntemiyle bina yapan insanların durumları arasında hiçbir benzerlik yoktur.  Yani 2014 yılında belediyeye geçmiş olan mülk üzerindeki satılmasıyla ilgili bir düzenleme ancak piyasa koşullarına göre yapılacak, olan bir değerlendirmeyle yapılabilir. Ama gecekondu mahallelerinde durum farklıdır ve iki konu arasında zerre benzerlik yoktur. Bunu da buradan belirtmek istiyorum. İkincisi Kilyos’taki arazilerle ilgili belediyemiz geçtiğimiz yıl bir ihaleye çıktı. Meclisimizden geçti ve ihale kararı alındı. İhaleye çıkan yerlerin çoğunluğu satılamadı. Hatta bu bölgedeki yurttaşlarımızın belediyemize yapmış olduğu müracaatlarında kendilerinin buraların satılması yerine tekrar kendilerine kiralama talepleri oldu ve biz onu da yerine getirdik.”

“Yetki karmaşası var”


Zeybek son olarak, “Hepimiz bu mecliste görev yapıyoruz,  bizim üzerimizde İBB Meclisi var ve onun üzerinde TBMM var. Yani yapmış olduğumuz bütün kararlar ve yasalar TBMM onayından geçip Resmi Gazete’nin yayınlamasıyla hayata geçiyor. Her birimizde birey olarak bunlara uyuyoruz. Hükümetlerin çıkartmış olduğu düzenlemeler kanun hükmünde kararnamelerdir ve hükümetleri bağlar. Partiler tarafından yapılamaz.” ifadelerini kullandı.