Milletvekilli olmak için CHP’de yapılan ön seçimde adaya dayı olarak giren Betül İstanbullu önemli açıklamalarda bulundu.  


 

CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili A.Adayı olan Betül İstanbullu ön seçim sonrası bir makale kaleme aldı. İstanbullu, makalede önemli tespitlerde bulundu.

İşte Betül İstanbullu’nun o makalesi;

ASLINDA BEN KAZANDIM.

Hayatım boyunca demokrasinin faziletine ve toplumları ileri götüren etkisine inandım.

Güçlü bir demokrasinin toplumun her kesimine büyük katkı sağlayacağını ama en çok da kadınlara faydalı olacağını düşünüyorum.

Ev hanımı, anne, işçi, emekli, memur... Kadınlar toplumun bel kemiği ve gelecek nesillerin mimarlarıdır.

Kadınların sesi siyaset kurumunda, daha gür ve toplumdaki ağırlıkları ile orantılı duyulmadığı sürece; daha huzurlu ve kalkınmış bir ülke hayaldir. Unutmamak gerekir ki; güçlü kadın, güçlü Türkiye demektir.

CHP milletvekili aday adayı olarak, ön seçimlere yukarıdaki düşünceler ile girdim. Amacım, üniversite mezunu, memur emeklisi bir ev hanımının kısıtlı kaynakları ile siyasette yapabileceklerini göstermek ve belki de milyonlarca kadına iham kaynağı olmaktı. Ve bu yoldaki tek sermayem de bana ve ideallerime gönül verenlerdi. Ama olmadı.

Aslında ben kazandım. Bir makamın peşinde değilim. Bir idealin delisiyim. Fikirlerimi ve ülkem adına hayallerimi anlatmak için önseçimler eşsiz bir platform oldu. On binlerle düşüncelerimi paylaşma imkanı buldum.

Ben bu ülkeye inanıyorum. Elbet gün gelecek samimiyet ve adanmışlık her şeyin önüne geçerek siyasette belirleyici unsur olacaktır.

Bana ama daha önemlisi Türk siyasetindeki kadın hareketine gönül veren, tüm dostlarımın ve partililerimin yoğun desteğini gördüm. Aldığım her bir oy bireysel gönüllü oylarıdır. Çalışmalarıma yüreklerini koydular. Kendilerine tek tek teşekkürü bir borç bilirim.

Saygılarımla...

Betül İstanbullu