Spor kamuoyunda günler öncesinde yankı bulan Beşiktaş-Sarıyer maçında trübinler tamamen dolarken maça yoğun ilgi vardı.


Maç öncesi Beşiktaş ve Sarıyer taraftarlarının karşılıklı olarak yaptıkları tezahüratlar maça damgasını vurdu.  Beşiktaş ile Sarıyer’i 3205 günü sonra  karşı karşıya getiren karşılaşmada kazanan ise dostluk oldu. Beşiktaş ile Sarıyer en son  23 Şubat 2006 yılında yine Türkiye Kupası maçında karşı karşıya gelmiş ve Beşiktaş o maçı da 3-0 kazanmıştı.

Sarıyer, güçlü rakibi karşısında sahada cılız bir oyun ortaya koyarken, atakları ise etiksiz oldu. Beşiktaş, kendisini zorlamadığı maçta Gökhan Töre, Atiba Hutchinson ve  Demba ba eksiklikleriyle çıktı. Ağırlıklı olarak as kadrodaki oyuncularını tercih eden Bilic, sezon başından bu yana istikrarı yakalayamadığı defansta stoper olarak Atınç Nukan’a görev verdi. Yedeklerde ise A2’den 3 isim vardı. Furkan Yaman, Ümit Karaal ve Tugay Kaya Sarıyer maçında 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu.

Yıllar sonra stat doldu


resimmmm.....Karşılaşmaya her iki ekibin taraftarları büyük ilgi gösterdi. Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın tribünleri tamamen dolarken, çok sayıda Sarıyerli taraftar da dışarıda kaldı. Dışarıda kalan taraftarların gişe kapılarında beklemesi sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Beşiktaşlı taraftarların bir bölümü deniz yoluyla ve coşkulu bir şekilde Sarıyer’e geldi. Bu arada Sarıyer Belediyesi, karşılaşma öncesinde Beşiktaş’ı takip eden basın mensuplarına yemek verdi. Yemeğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile ses sanatçısı ve Sarıyer Kulübü Asbaşkanı Ferhat Göçer de katıldı. Yemekte "Yaşam için kalori, sağlık için koşu" projesi de tanıtıldı.

Dostluk rüzgarı 90 dakika esti


maçici2Beşiktaş ve Sarıyerli taraftarlar karşılaşma boyu centilmenliği ellerinde bırakmadı. Kardeş kulüp taraftarlarının dostane ilişkiler maçın başlamasıyla devam etti. Siyah beyazlı taraftarlar ilk yarıda, "Sarıyer sen bizim kardeşimizsin" tezahüratı yaparken, ev sahibi takımın taraftarları da uzun süre 'Beşiktaş' diye bağırdı. Bu arada iki takımın taraftarlarının da aralarının iyi olmadığı Bursaspor ve Ankaragücü aleyhine tezahüratları da bir ağızdan söylendi.

Sarıyerliler İskele’de coşkuyla karşıladı


Siyah beyazlı taraftarlar Sarıyer’e deniz yoluyla geldi. Ziraat Türkiye Kupası’nda Sarıyer’e konuk olan Beşiktaşlı taraftarlar Sarıyer iskelesine gelirken ortaya sıra dışı görüntüler çıktı. Bu arada daima iyi ilişkiler içerisinde bulunan iki takım taraftarları arasında hiçbir tartışma yaşanmazken, maç öncesi tribünlerden, “Beşiktaş-Sarıyer el ele” tezahüratlarının yükselmesi de fair play adına güzel anlar yaşattı.

Grup Beyaz Martılar'lardan görsel şov


içifotoSarıyer'i uzun yolculukta yalnız bırakmayan Grup Beyaz Martılar, yine kapalı tribünlerdeki yerini aldı. Beyaz Martılar 90 dakika boyunca susmazken yaptıkları görsel şovlarla hem takımlarına destek verdi hem de görsel şova imza atarak farklarını ortaya koydu.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan maç sonunda gülen taraf  lig lideri Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri Cenk Tosun (2) Olcay Şahan ve Motta kaydetti.

Maçtan dakikalar


Beşiktaş maça hızlı başlarken henüz 4. dakikada 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Olcay Şahan topu ceza alanı önüne kadar taşıdı, pasını Oğuzhan'a verdi. Bu oyuncunun çevirdiği topu uygun durumdaki Cenk Tosun ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

İlk yarıda 2 gol atıldı


Siyah-Beyazlı ekip 2. gol için fazla beklemedi. 10'uncu dakikada bu kez sahneye Olcay Şahan çıktı. İsmail Köybaşı'nın pasında Olcay Şahan kaleci Osman Kurtuldu'yu mağlup ederken Beşiktaş, 2-0 öne geçti ilk yarı da bu skorla sona erdi.

Motta ikinci golünü attı


resim.....Beşiktaş 2. yarıya da golle başladı. Kara Kartal, ilk yarıda olduğu gibi 2. yarının da 4. dakikasında golü buldu. Olcay Şahan'ın yerden ceza sahasına gönderdiği topu Ramon Motta tam köşeden ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş 3-0 öne geçti. Geçen sezon Fenerbahçe'ye ilk golünü atan Motta, Beşiktaş formasıyla 2. golünü kaydetti.

Son sözü cenk söyledi


66'da ise Cenk Tosun bir kez daha sahneye çıktı. Savunmadan kaptığı topla sağ kanattan ceza sahasına giren Furkan Yaman'ın ortasında Cenk Tosun'a sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş bu golle 4-0 öne geçti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.