Sarıyer Belediyesi'nin Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde kurulan iftar sofrası dün Çayırbaşı’nda kuruldu. Çayırbaşı pazar yerinde kurulan iftar sofrasında Sarıyerli Romanlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açtı.


Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer’in farklı mahallerinde kurulan iftar sofrası, Çayırbaşı’nda yoğun bir katılımla kuruldu. İftar yemeğinin ardından kürsüye gelen Çayırbaşı Muhtarı İbrahim Bektaş yaptığı konuşmada; Belediye Başkanı Şükrü Genç'in her zaman Romanların yanında olduğunu söyleyerek, yaptığı tüm çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Genç: Gönlünüzün zenginliği sofranıza yansıyor


ŞÜKRÜAlkışlar eşliğinde mikrofona davet edilen Başkan Genç, Roman vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; ‘’Niyetleriniz kabul olsun. Hep birlikte nice sağlıklı ramazanlar ve bayramlar görelim. Çayırbaşılı çocuklarda inanılmaz bir samimiyet var. Sizlerin gönüllerinizin zenginliği sofralarınıza yansıyor’’ diyerek Romanların içinde doğal bir güzellik bulunduğunu ve bu güzelliğin daha çok öne çıkabilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Çayırbaşılılara Ramazan Eğlencesi


Çayırbaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde oruçlarını açan mahalle sakinleri daha sonra Sarıyer Belediyesi ve Büyükdere Muhtarlığı tarafından organize edilen Ramazan eğlencesine katıldılar. Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi'nin bahçesinde635725191898381174 düzenlenen eğlencede kendi imzasını taşıyan şiirleri okuyan Erdoğan Sarıgül'ün ardından gitarı ile Özdoğan Öztürk sahne aldı. Ramazan Bayramı öncesinde Roman vatandaşlar için düzenlenen eğlencede Yeteneksizsiniz yarışmasında jüri üyelerinin beğenisini kazanan Yeni Grubu aşk şarkıları seslendirdi. Gecenin finalinde sahne alan Çayırbaşılı Tugay, geceye damga vurdu. Alanı dolduran onlarca vatandaş, Tugay'ın seslendirdiği şarkılarla yerlerinde duramayarak, ritimlere eşlik etti.

Havai fişek gösterisi ile sona eren gecede sahne alan sanatçılara çiçeklerini Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Dereli ve Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı verdi.